Смолоскипна хода у Сумах зібрала близько трьохсот учасників (фото)

ВС 15 октября 2013 в 09:00
Ввечері 14 жовтня в центрі Сум відбулася смолоскипна хода, присвячена 71-й річниці з дня створення Української повстанської армії.

Близько 300 молодих людей пройшли від Свято-Воскресенського собору до меморіальної дошки членам націоналістичного підпілля на Сумщині, де провели короткий мітинг. Учасники заходу виголошували гасла: Слава Україні! - Героям слава!; Слава нації! – Смерть ворогам;  Україна – понад усе!; Покрова – наше свято!

"Ми нагадали суспільству, що незалежність України стала можливою внаслідок багатовікової боротьби, в тому числі і збройного опору. Воля України – не подарунок, а завоювання. І від цього її ціна є ще вищою. Діяльність і життєвий шлях наших земляків Семена Сапуна та його побратимів є яскравим спростуванням тези, що ОУН та УПА є локальним явищем, поширеним лише на Західній Україні",  - сказав у своєму виступі голова Сумської ОО "Молодий Народний Рух" Артем Бондар.

Як зазначали організатори акції, метою смолоскипної ходи є не тільки вшанування воїнів УПА, а і пропаганда свідомої життєвої позиції серед молоді. Про це у своєму виступі наголосив заступник голови ВГО "Молодий Народний Рух" Андрій Рибалко: "Наш ідеал молодої людини - активний учасник історичних процесів, творець майбутнього української нації. Життя людини – її обов'язок до вдосконалення. Воно повинно бути величним та наповненим, переживатися для сьогоднішніх та майбутніх українців. Переконаний, саме такими є ті, хто прийшов сьогодні на цю смолоскипну ходу."

На завершення учасники заходу виголосили "Молитву українського націоналіста", яку зачитав заступник голови ОУН (р) Олег Медуниця.

Джерело: сайт "Громада Сумщини"
66
Комментариев
0
Просмотров
2480
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.