Позиция фракции: заявление Федины стало неожиданностью

ВС 21 июня 2012 в 17:11
Фракция «Рідне місто» опровергла информацию о манипуляциях при голосовании
21 июня фракция «Рідне місто» в Сумском горсовете опровергла информацию о манипуляциях при голосовании на последней сессии горсовета.

Приводим текст заявления фракции.

Офіційна заява фракції «Рідне місто»
Фракція «Рідне місто» у Сумський міській раді офіційно заявляє, що голосування за прийняття рішення щодо введення до складу виконавчого комітету Сумської міської ради начальника Сумського міського управління УМВС України в Сумській області Володимира Рапути має важливе значення для забезпечення координації роботи органу місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

При розгляді на засіданнях фракції «Рідне місто» проекту рішення щодо зміни персонального складу виконавчого комітету в частині виведення з його складу голови правління Сумського міського громадського соціального еколого-правового центру «ЕкоПраво-Суми» Володимира Шульги та введення начальника Сумського міського управління УМВС України в Сумській області Володимира Рапути, проект рішення набув одностайної підтримки! Жодних заперечень від будь-кого з членів фракції щодо консолідованого голосування з цього питання не надходило.

Одноголосно фракцією «Рідне місто» це рішення було проголосоване на пленарному засіданні сесії Сумської міської ради 20 червня.
Зауважимо, що будь-яких особистих претензій до екс-члена виконавчого комітету Сумської міської ради Володимира Шульги члени фракції «Рідне місто» не мають, і в своєму голосуванні керувалися виключно коефіцієнтом корисної дії такої ротації для громади міста.

Будь-які розмови або припущення з боку фракції ВО «Батьківщина» у Сумській міській раді щодо нелегітимності рішення, прийнятого більшістю голосів від складу ради, є нічим іншим як черговою невдалою рекламною акцією та спробою дестабілізувати роботу ради та її виконавчих органів напередодні парламентських виборів. Депутатська фракція «Рідне місто» офіційно заявляє, що ніякого відношення до так званих маніпуляцій з депутатськими картками для голосування не має. Тим паче, усунення технічних проблем, які неодноразово виникали у системі «Рада» під час проведення сесії Сумської міської ради, не є компетенцією жодного з депутатів фракції.

Наразі зміну позиції члена фракції «Рідне місто» у Сумській міській раді Олексія Федини з цього питання вважаємо незрозумілою, більш того – несподіваною. Нагадаємо, що постійно та публічно, починаючи з 2010 року фракція «Рідне місто» заявляє про свою повну підтримку ініціатив та рішень міського голови Геннадія Мінаєва. Концепція будівництва та дій фракції як консолідованого об’єднання дозволила фракції «Рідне місто» стати ядром міської ради щодо прийняття рішень господарського характеру. Будь-які рішення політичного характеру або політичні звернення депутатською фракцією не підтримуються.

Члени депутатської фракції «Рідне місто» припускають, що позиція Олексія Федини викликана або його неуважністю до принципів фракційного будівництва, або небажанням діяти у відповідності до цих принципів. Слід зазначити, що депутатського статусу Олексій Федина набув за виборчим списком партії «Рідне місто», а не у боротьбі на мажоритарному окрузі. Таким чином, ми вважаємо, що він має дотримуватися фракційної дисципліни, в іншому випадку Олексій Федина має покинути лави депутатського корпусу Сумської міської ради за власним бажанням. Така його громадянська позиція буде з повагою сприйнята членами фракції.

З метою застереження критичних зауважень з боку політичних опонентів щодо відсутності демократичних принципів у діяльності фракції маємо зауважити, що негативний досвід розколу депутатської фракції «Нічний дозор» у Сумській міській раді V скликання дає нам підстави вважати свої дії виправданими. Депутатська фракція «Рідне місто» непричетна ні до земельних, ні до майнових махінацій, що стали фатальними для «Нічного дозору» а, особливо, для ВО «Батьківщина», та буде дотримуватися такої позиції протягом усієї каденції.

Члени депутатської фракції наголошують, що неухильно виконуватимуть головну обіцянку перед виборцями – підтримувати міського голову Геннадія Мінаєва в його ініціативах, спрямованих на сталий розвиток рідного міста Суми та забезпечення стабільної життєдіяльності територіальної громади.

З повагою до сумчан
Члени фракції «Рідне місто»
47
Комментариев
0
Просмотров
1756
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.