21-летнюю главу комиссии поменяли: на Сумщине в ОИК №159 заменили руководство

ВС 06 сентября 2012 в 11:37
ЦИК заменила главу и секретаря избиркома на Сумщине
Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження п’яти членів, голови і секретаря ОВК по округу №159. Формулювання причини у всіх випадках звучить однаково: «у зв’язку із внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії», - повідомляє ОПОРА.

Достроково припинили повноваження Юлії Григоренко, яка була головою комісії від партії "Єдина Родина". Громадянська мережа ОПОРА повідомляла, що дівчина 1991 року народження, проживає в смт Нова Ушиця Хмельницької області, навчається в Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка, не мала відповідного досвіду, й навіть не знала, що має очолити окружну виборчу комісію на Сумщині.

Також було припинено повноваження Сергія Ванідовського від Ліберальної партії України, Тетяни Гордеєвої – від Партії "Руський блок", Ірини Калабухової від Політичної партії України "РУСЬ ЄДИНА", Галини Волончук, яка відмовилася бути секретарем комісії (партія "Україна – Вперед!"), Наталії Заболотної від партії "Руська Єдність" та Алли Даценко від партії "Союз анархістів України".

Замість цих людей до складу комісії було введено Світлану Крученко від Ліберальної партії України, Миколу Халявко від партії "Руський блок", Альбіну Семеніхіну від партії "РУСЬ ЄДИНА", Світлану Ніколаєнко від Політичної партії "Руська Єдність", Ганну Мироненко від "Союзу анархістів України".

Новим головою комісії стала Катерина Скрипниченко від партії "Єдина Родина". Вона працює заступником директора з виховної роботи Глухівської ЗОШ №6. Секретар комісії - Раїса Кабаєва від Партії "Україна – Вперед!".

Як стало відомо спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, Катерина Скрипниченко має досвід роботи на виборах різних рівнів – неодноразово працювала в дільничних виборчих комісіях, в тому числі й на керівних посадах. Висувалася від провладних партій. 4 вересня на засіданні ОВК склала присягу члена комісії та була звільненою від виконання службових обов’язків за основним місцем роботи. Таким чином визначено 3 особи, які працюватимуть в комісії на платній основі.

Сьогодні новопризначена секретар комісії Раїса Кабаєва повідомила, що її не було сповіщено про вчорашнє засідання ОВК.
0
Комментариев
0
Просмотров
1260
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.