У сумському виші готуються майбутні офіцери (Фото)

ВС 17 июля 2017 в 10:00
В Сумах на базі кафедри військової підготовки Сумського державного університету проходять заходи навчального збору зі слухачами 1 курсу.



В ході проведення зборів відпрацьовуються комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної  підготовки з громадянами України за програмою підготовки офіцерів запасу.



На базі військової кафедри готуються спеціалісти бойового застосування частин і підрозділів наземної, самохідної артилерії.



Проходять навчання майбутні командири підрозділів самохідної артилерії, протитанкової артилерії та підрозділів артилерійської розвідки. Зараз на 1-му курсі займається біля 500 чоловік.



Рішення прийняте керівництвом держави, щодо призову офіцерів запасу на військову службу не вплинуло на бажання патріотично налаштованої молоді. Бажання надати документи на навчання цього року вже виказала не менша кількість охочих.



Керують заняттями з майбутніми офіцерами запасу досвідчені фахівці своєї справи. Проводяться заняття з вогневої підготовки, тактичної підготовки, інженерної підготовки, радіаційно-хімічно та бактеріологічного захисту, військово-медичної та фізичної підготовки.



Серед майбутніх офіцерів запасу велика кількість дівчат, але в виконанні нормативів та вправ стрільб вони показують результати не гірші за хлопців.
“Також з цього року оголошено набір на навчання офіцерів запасу за державним замовленням, які безпосередньо будуть йти на військову контрактну службу”:- наголосив у розмові начальник військової кафедри Сумського державного університету полковник Микола Ляпа.
                                                                               Ігор Скібчик.
 
47
Комментариев
0
Просмотров
2040
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.