Зв'язківці із Сумщини розповіли, як обслуговують школярів та любителів "танчиків"

ВС 16 ноября 2021 в 14:26
«Завантажені роботою – з раннього ранку до пізнього вечора…» - так зустрічають професійне свято білопільські зв’язківці, а якщо точніше - працівники дільниці мережі доступу 331/2 м.Суми. Після реорганізації їх залишилося в колективі лише шестеро.

- А навантаження на кожного – неабияке, - зізнається провідний інженер електрозв’язку та лінійних споруд електрозв’язку Сергій Ворона, який нині керує дільницею. І продовжує: - Починаючи з січня нинішнього року, проводове радіо офіційно не функціонує. Водночас на сьогодні на території колишнього району налічується близько тисячі точок проводової телефонії, які ми обслуговуємо.

До наших обов’язків також входить усунення пошкоджень на цифрових АТС (автоматичних телефонних станціях) у Білопіллі, Ворожбі, Миколаївці, Улянівці та Куянівці.

Популярною на Білопільщині нині є альтернативна телефонія. Що це за вид зв’язку?

Стаціонарний телефон без кабелів. ПАТ «Укртелеком» запровадив цей проєкт, оскільки телекомунікаційні кабелі «спритники» по всій Україні регулярно крали. І тепер можливістю мати телефон без кабелів користуються жителі понад десяти населених пунктів Білопільщини. Віднедавна до них долучилися, зокрема, жителі Марківки та Бобрика.

Крім того, обслуговуємо ми понад 1200 точок за технологією ADSL. Це технологія широкосмугового доступу, яка забезпечує передачу швидкісного цифрового сигналу звичайною аналоговою телефонною лінією та дозволяє одночасно користуватися телефоном й Інтернетом. Якщо виникає якась несправність, нам доводиться виїжджати не лише до білопільських чи ворожбянських абонентів, а й до річківських, вирівських, улянівських, миколаївських та інших.

До слова, у Миколаївці, Жолобку, Калинівці, а також Улянівці абоненти перейшли на технологію GEPON, де швидкість - до 200 Мбіт за секунду. У Білопіллі передбачено цю технологію використовувати наступного року.

Останнім часом високопріоритетні бізнес-абоненти масово підключають FTTB. Це технологія високошвидкісного з’єднання. Обслуговує таких споживачів послуг і наша дільниця мережі зв’язку.

Чи встигаємо ми вчасно реагувати на заяви користувачів наших послуг і усувати пошкодження? Звичайно, намагаємося, хоча кількість працівників суттєво скоротилася. Наразі ми завантажені роботою з раннього ранку до пізнього вечора. Бувають такі дні, що заявок – дуже багато, ось і думай, до кого першого приїхати, та ще й по наших дорогах. Добре, що хоч автомобіль – новенький.

Додає клопіт і той факт, що часто «загребущі» наші орендарі розорюють землю навіть там, де прокладені кабелі. Вони їх пошкоджують, а нам – ремонтувати!

Останнім часом ще й наші школярики зайвий раз відволікають. У зв’язку з «червоною зоною» дітки вчаться дистанційно. Деякі з них вдаються до хитрощів: аби не вчити уроки, «намудрують» із модемом і кажуть батькам, що комп’ютер вийшов із ладу. Батьки телефонують до нас і просять усунути несправність, а «чада» тим часом граються з гаджетами.

А якби ви бачили, як нервують дорослі «дітки», коли через комп’ютерну несправність у «танчик» не вдається награтися! І їх доводиться заспокоювати й запевняти, що їхня заявка теж без уваги не залишиться.

Крім мене, абонентів нашої дільниці обслуговують три електромеханіки: Павло Сіренко, Микола Ткаченко та Олександр Шокола (на знімку). Оксана Шапошник – інженер станції споруд електрозв’язку, а Неля Рожок безпосередньо спілкується з абонентами, приймає заявки, відповідає на питання споживачів наших послуг.

Ось так ми й працюємо. Хоч би як важко було, духом не падаємо. З нагоди професійного свята хочу побажати всім нашим колегам міцного здоров’я, добробуту, оптимізму.

bilopillia.city

47
Комментариев
0
Просмотров
768
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.