В Сумській області попереджено незаконне витрачання 13,5 млн грн, призначених на ремонти конотопських доріг та тротуарів

ВС 19 июля 2013 в 15:00
Необізнаність та недбалість посадовців при закупівлях робіт та послуг, пов’язаних з ремонтами і реконструкцією доріг та тротуарів в місті Конотоп, могли б призвести до незаконного витрачання величезної суми бюджетних коштів в межах 13,5 млн гривень. Але цього не відбулося, при наймі за тим переліком порушень законодавства з державних закупівель, які були встановлені Дежфінінспекцією в Сумській області у поточному році під час проведення моніторингу ризикових закупівельних операцій, що здійснювалися в Управлінні житлово-комунального господарства Конотопської міської ради. Бо торги з закупівлі послуг по поточному ремонту доріг та тротуарів міста Конотоп очікуваною вартістю на 3,5 млн. грн, робіт з капітального ремонту доріг міста на 5,0 млн грн та робіт з реконструкції доріг міста також на 5,0 млн грн за рекомендацією Дежфінінспекції фактично було відмінено.
Виявлені обласною Дежфінінспекцією порушення були варті цього. Наприклад, при проведенні конкурсних торгів з закупівлі послуг по поточному ремонту доріг та тротуарів у пропозиціях двох учасників торгів були незаконно виправлені ціни пропозицій за 1 кв. метр. До речі, серед зазначених учасників був і переможець торгів - ДП «Сумський облавтодор», у пропозиції якого (а також в протоколі оцінки та повідомленні про акцепт) загальна вартість таких послуг, що ним повинна була пропонуватися, не зазначалася взагалі. Окрім того, ДП «Сумський облавтодор» було визнане переможцем також і по торгах з закупівлі робіт по капітальному ремонту та робіт з реконструкції доріг, навіть незважаючи на те, що його пропозиції не відповідали вимогам документацій конкурсних торгів. До того ж цей переможець мав податковий борг в сумі 1,6 млн гривень.
Під час моніторингу зазначених закупівель було зафіксовано також, що документація конкурсних торгів не відповідала вимогам чинного законодавства України. До документацій внесено цілу низку умов, яких там не повинно бути. Наприклад, надання копії свідоцтва про право сплати єдиного податку в розмірі 10 відсотків (а це вже обмеження конкуренції та дискримінація учасників) та свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, яке вже скасоване, виписки з Єдиного державного реєстру про банкрутство замість відповідної Інформаційної довідки від управління юстиції тощо. Натомість, до документації не внесено деяких умов, які в дійсності необхідно було внести до неї. А саме, спосіб документального підтвердження відповідності учасників встановленим вимогам (не є банкрутом, не причетність до корупційних правопорушень та корисливих злочинів), наявність кількісної характеристики предмета закупівлі (саме це призвело до необов’язковості надання учасниками загальної вартості пропозиції), - повідомляє прес-служба Дежфінінспекції в Сумській області.
1
Комментариев
0
Просмотров
530
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.