В Сумській області на заводі виявили фінансові порушення більш ніж на півмільйона гривень

ВС 19 июля 2013 в 14:30
Втрату ресурсів та інші порушення загалом на 646 тис грн виявила Держфінінспекція під час ревізії збанкрутілого Конотопського заводу
Під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності  Публічного акціонерного товариства «Конотопський завод по ремонту дизель-потягів» (за статутом 100 відсотків акцій належать державі) фахівці Держфінінспекції в Сумській області виявили порушень на 645,6 тис. гривень. Ревізією охоплено період з 01.01.2010 по 28.02.2013 року.
Зокрема, мав місце факт безоплатного користування іншою юридичною особою (з такою ж назвою, але приватною - ТОВ «Конотопський завод по ремонту дизель-потягів») майном підконтрольного об’єкту в періоді з січня по квітень 2011, що призвело до втрати підприємством фінансових ресурсів на 270,0 тис гривень. На передане майно, всупереч законодавству, фактично був укладений не договір оренди, а договір зберігання з правом його використання за фіксовану плату, яка за додатковою угодою на зазначений період була тимчасово скасована.
Частина цього майна на час проведення ревізії була зіпсована, хоча так званий «Зберігач» за договором повинен був забезпечити його збереження. При інвентаризації майна, організованої з залученням експерта Державного підприємства «Сумський  експертно - технічний  центр», встановлено в наявності обладнання, що знаходилося у неробочому стані, пошкоджене, розібране та розукомплектоване. Відповідно до звіту Оціночної фірми «Юніт», що здійснювала оцінку зіпсованого майна, збитки від псування склали 125,3 тис. гривень.
На підприємстві всупереч законодавству оплачувалися послуги (з охорони приміщень та майна, організації та здійснення пропускного режиму, підтримки внутрішнього порядку), загалом вартістю 196,9 тис. грн, без проведення належної процедури  їх закупівлі. При цьому у акціонерному товаристві в ревізійному періоді комітету з конкурсних торгів навіть не існувало.
За наслідками зазначеної ревізії складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП (за порушення законодавства з фінансових питань), у тому числі і на керуючого санацією, на якого складено окрім того і протокол за ст. 164-14 КУпАП - за порушення законодавства з державних закупівель. Матеріали ревізії передано до Управління служби безпеки України в Сумській області. Про результати контрольного заходу проінформовано голову Фонду державного майна України та до ПАТ «Конотопський завод по ремонту дизель-потягів» направлено листа про усунення порушень. За матеріалами ревізії прийняте 1 управлінське рішення.
Довідково: відповідно до розміщеної в Інтернеті інформації Фонду державного майна України під час засідання Господарського суду Сумської області 09.07.2013 року було задоволено клопотання комітету кредиторів щодо зміни керуючого санацією зазначеного підприємства, - повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Сумській області.
0
Комментариев
0
Просмотров
618
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.