У Глухові діти облаштували блокпост, щоб допомогти ЗСУ

ВС 22 августа 2022 в 12:19
Вже з тиждень на одній із вулиць у приватному секторі Глухова діє імпровізований блокпост – його організували місцеві хлопчики й дівчатка аби підтримати ЗСУ. Усі його оборонці – це маленькі глухівчани разного віку, наймолодшому Тимофею п`ять рочків.

Малеча збирає з водіїв благодійні пожертви на ЗСУ, бо так вони хочуть зробити свій внесок у перемогу України над росією. Юні “тероборонівці” зупиняють автомобілі задля перевірки, говорять патріотичні гасла, а водії люб`язно підтримують ініціативу дітей. Таким чином, за 2 дні накозакували трохи більше 2 тисяч гривень.

Семирічний Павло, екіпірований в “бронік” та піксельну кепку з відвертим ентузіазмом рапортує, що ідея побудувати “блокпост” виникла ще місяць тому:

“Ми навіть окоп вирили, дивіться, ось там!”, – показує рукою на місце, розташоване поряд з “бліндажем” і продовжує, – Самі все облаштували: склали шини, з досточок збудували “фортецю”, щоб можна було перепочити і зробили бокс для грошенят на ЗСУ. Хто 5 гривень дає, а хто і 50!”, – каже хлопчина.

12-річна Настя додає, що на найвищій точці їхньої споруди майоріє український стяг. Діти не забули подбати і про власну безпеку, “озброївшись” іграшковими автоматами.

Щодня, починаючи з одинадцятої вони виходять на свій блокпост як на справжню службу. А допомагає їм у відповідальній справі кошеня, якого вже назвали Патроном.

Мама Артема Тетяна розповідає, що діти досить серйозно поставилися до цієї ідеї, вирішивши зробити свій внесок у перемогу України. Батьки інших юних оборонців кажуть, навіть не уявляли, що дитяча гра переросте у волонтерство заради Збройних сил. Однак, хлопчики з дівчатками вже у перший день функціонування блокпосту зібрали перші внески.

Зібрані кошти передали волонтерці Ірині Барановій у накопичувальний фонд, гроші з якого будуть витрачені на придбання тепловізора для наших захисників на передову.

hlukhiv.info

46
Комментариев
0
Просмотров
802
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.