Тростянецька громада отримала партію руберойду та генератори від чеських партнерів

ВС 30 ноября 2022 в 16:40
Усвідомлюючи складну ситуацію, в якій опинилась Тростянецька громада через воєнні злочини рф, закордонні компанії, організації, благодійні фонди підтримують її жителів усім необхідним для відбудови та стабільного проходження зимового періоду.

Вже другу партію якісного покрівельного матеріалу — 3788 м2 руберойду Тростянецька громада отримала з Чехії, від наших міжнародних партнерів — компанії Sika Ukraine. До речі, перша партія руберойду (400о м2) була доставлена до Тростянця наприкінці жовтня. Частина руберойду вже використовується для ремонту покрівлі котельні школи Білківського старостату.

Разом із цим гуманітарним вантажем прибула до Тростянця й надзвичайно корисна гуманітарна допомога від чеського міста-побратима Бистршице-над-Пернштейнем – 9 генераторів (1 генератор потужністю 3,5 кВт, 8 генераторів потужністю 5,5 кВт). Вони забезпечуватимуть теплом Пункти Незламності, бомбосховища, дитячі садочки.

Доставити важливий для громади вантаж із Чехії допоміг Благодійний фонд "Доброта" завдяки підтримці німкені Сибілли Страк-Ціммерман, пра-пра-правнучці відомого промисловця і мецената Леопольда Кеніга та її чоловіка Ганса.

«Руберойд будемо використовувати для ремонту покрівлі в дитячому садочку «Білочка, який зазнав найбільшої руйнації з усіх освітніх закладів, для ремонту постраждалих багатоквартирних будинків за адресами Нескучанська, 9, Благовіщенська, 53 та для ремонту іншого житлового фонду з м’якою покрівлею», - повідомив Віктор Никоненко, начальник відділу капітального будівництва.

trostyanets.info

43
Комментариев
0
Просмотров
827
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.