Прокуратура Сумщини скасувала результати тендеру, в якому перемогла фірма, що завищила на 2,5 млн грн. вартість ремонту дороги

ВС 15 ноября 2013 в 14:00
Посадовці Сумщини під час тендеру на ремонт дороги (Н-12) Суми – Полтава завищили вартість послуг майже на 2,5 мільйонів гривень і, порушуючи чинне законодавство, відкрито лобіювали інтереси одного з учасників тендеру. Про це повідомляє сайт "Наші гроші", ссилаючись на прес-службу прокуратури Сумської області.

Організаторами тендеру вжито низку заходів, які забезпечили перемогу у торгах підприємства «Променергобуд Україна», пропозиція якого не була найнижчою. Для цього були внесені зміни до річного плану закупівель Служби, змінено очікувану вартість закупівлі, максимально наблизивши її до суми пропозиції ТОВ «Променергобуд Україна».
Пропозиція ДП «Сумський облавтодор» з найнижчою ціною, яке зареєстроване у м. Суми та здійснює відрахування податків та зборів в т.ч. до місцевого бюджету, була безпідставно відхилена суто із формальних причин (претензії до довідок про наявність боргів по кредитам та платежам до бюджету). Дії службових осіб Служби автомобільних доріг Сумської області призвели до укладення завідомо невигідного договору із завищеною ціною майже на 2,5 млн грн.
За результатами перевірки прокуратурою Сумщини внесено подання з вимогою скасувати результати тендеру і розірвати договір, винних осіб притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, що 25 червня Служба автомобільних доріг у Сумській області за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Променергобуд Україна» на поточний ремонт дороги Н-12 Суми-Полтава вартістю 25,64 млн грн.

Харківська фірма «Променергобуд Україна» Олександра Яковенка відома також ремонтом вул. Горького у Києві до Євро-2012. Фірма у 2011 році виграла тендер на цей ремонт вартістю 97,02 млн грн. Однак напередодні футбольного чемпіонату виявилось, що ремонтом займаються комунальники «Київавтодору».

З 2008 року фірма «Променергобуд Україна» отримала підряди на 169,58 млн грн.

Джерело: Наші гроші
12
Комментариев
0
Просмотров
2007
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.