Новий осередок “ПЛАСТу” з'явився на Сумщині

ВС 16 июля 2020 в 16:16
Перше “бойове хрещення” новостворений осередок ПЛАСТу у Конотопі пройшов у день святкування річниці Конотопської битви. Пластуни долучилися до загальноміських заходів з нагоди 361-ої річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського під Конотопом.

Пам’ять тих, хто віддав життя за Україну учасники ПЛАСТу вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку на честь оборони конотопської фортеці та до пам’ятника Григорію Гуляницькому.

ПЛАСТуни встигли ознайомитися з виставкою «Конотопська битва – звитяга пращурів великих», яка експонується у міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».

Але найцікавішою, найяскравішою та найвідповідальнішою подією цього дня стала  участь у квесті краєзнавчого спрямування «Шляхами Конотопської битви 1659 року».

Маршрут квесту пролягав пам’ятними місцями, що пов’язані з подіями Конотопської битви 1659 року, і вимагав від учасників змагань не лише знань з історії, а й достатньо серйозної витривалості, оперативності, винахідливості, командної роботи та дружньої підтримки.

 
45
Комментариев
0
Просмотров
2113
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.