На Сумщині жителі села обурені через закриття відділення пошти

ВС 29 октября 2021 в 17:10
У Рогинському старостинському окрузі проживає більше 1,5 тис людей і, в основному, це люди похилого віку, які пенсію отримують саме через пошту. Також близько 800 абонентів сплачують там комунальні послуги, підписку на періодичні видання, відправляють та отримують перекази й посилки, поповнюють мобільні телефони й отримують кошти по терміналу. Крім того, на дому пенсіонери купують у листонош товари «народного» споживання. Щомісяця ця сума становить близько 20 тисяч гривень.

На минулій сесії Роменської міської ради депутат Василь Ремінець передав звернення від 85 жителів села Рогинець.

«Люди вважають, що закриття відділення у селі – це все наслідки децентралізації, де всі  переваги віддаються місту, а до селян іде зневажливе ставлення», – йдеться у зверненні.

Аби доїхати в Ромни за квиток треба заплатити близько 30 гривень в одну сторону. То ж, щоб заплатити ту ж саму комуналку, треба ще додатково витратитися. Ба більше – не всі люди мають змогу виїжджати в місто.

Голова Роменської міської ради Олег Стогній прокоментував дане питання у кількох напрямках.

Щодо «зневажливого відношення або ще й відокремлення міського і сільського населення» мер сказав, що це неправда.

З приводу відділення пошти прокоментував так: «Пару разів я спілкувався з керівництвом пошти, і вони мене попередили, що які б ми їм умови не надали (безкоштовна комуналка, тобто  сплачування з нашої сторони, чи нове приміщення) вони не те, що не згодні, а в них дійсно проходить реформа. І вони переходять на мобільність. Тому це не залежить від нас. Це залежить від влади центральної…».

romny24.info

51
Комментариев
0
Просмотров
1187
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.