На Сумщині правоохоронці перевіряють автобуси

ВС 28 октября 2021 в 09:00
Для безпеки пасажирів, недопущення аварійності на пасажирському транспорті з 25 жовтня поліцейські проводять на території Шосткинського району превентивні заходи під умовною назвою «Автобус – 2021», повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

Під час заходів особлива увага приділяється недопущенню фактів перевезення водіями автобусів пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортних засобів, а також порушень правил зупинки під час здійснення посадки-висадки пасажирів.
Позапланові перевірки проводяться у всіх, без винятку, пасажирських автоперевізників. При цьому особлива увага звертається на дотримання ними вимог безпеки дорожнього руху, в тому числі режиму праці і відпочинку водіїв, проведення перед- і післярейсових технічних оглядів транспортних засобів і медичного огляду водіїв, рівня кваліфікації тих, хто сідає за кермо, а також належного реагування на допущені ними порушення Правил дорожнього руху.

Поліцейські закликають всіх керівників підприємств і водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів, бути взаємоввічливими, поважати закон і дотримуватись правил доріг. А пасажирам радять пам’ятати, що вони є учасниками дорожнього руху та від їх дій також залежить стан безпеки, зокрема, не варто здійснювати посадку в переповнений транспортний засіб, не вимагати водія зупинитись де заманеться, не відволікати водія в процесі руху оплатою за проїзд.

– Якщо водій автобусу порушує правила перевезення пасажирів, правила дорожнього руху, а його зовнішній стан та манера поведінки викликають сумніви в адекватності чи підозру, що він перебуває під впливом якого-небудь «допінгу», чи має хворобливий вигляд, потрібно негайно інформувати поліцію на цілодобову лінію “102”! – радить Шосткинське районне управління поліції.

shostka.info

47
Комментариев
0
Просмотров
1043
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.