На Сумщині пояснили, чому підняли тарифи на перевезення у громадському транспорті

ВС 30 сентября 2021 в 13:57
На сайті Роменської міської ради наголошується, що «останнім часом ціни на пальне зростають в геометричній прогресії. Так, станом на 02.09.2021 року ціна на газ метан становила 24,75 грн. З 01.10.2021 року прогнозують нове зростання цін до 33,50 грн. за 1 куб.м.».

Як пояснюють аналітики, чергове зростання ціни пов’язане з ростом закупівельної вартості природного газу на біржах. Станом на вересень місяць закупівельна вартість енергоресурсу встановила історичний максимум.  Що чекати далі – невідомо.

«Виконавчий комітет Роменської міської ради, як організатор пасажирських перевезень, занепокоєний ситуацією що складається і намагається спільно з автоперевізниками вирішувати нагальні питання. Приміські перевізники наголошують, що чинні тарифи за пасажиро-кілометр при подорожчанні ціни на пальне будуть збитковими, й наполягають на його підвищенні. Але, в той же час з розумінням ставляться й до платоспроможності населення», – йдеться у повідомленні.

Головний спеціаліст управління ЖКГ Олександр Жабінський зазначив, що варто формувати тариф, який відповідає реальності. Але до нього потрібно підходити комплексно, з підтверджуючими документам, і обґрунтовано, й з думкою про людей – користувачів послуг.

Деякими перевізниками було запропоновано прийняття єдиного тарифу за 1 пасажирокілометр, але не всі перевізники згодні з цим. Причиною незгоди є різна якість доріг на маршрутах, пасажиропотік та інші показники.

Вислухавши перевізників, заступник міського голови Ігор Легуша, акцентував, що тарифи хоча і є вільними, але потребують погодження організатора перевезень. Потрібно спілкуватися, вивчати проблему і спільно шукати вихід, щоб не залишити мешканців громади без перевезень. А це, насамперед, соціально – незахищені верстви населення.

На нараді підіймалися питання відшкодування за пільгове перевезення пасажирів. Перевізники наголошували, що при формуванні бюджету на рік, управлінню соціального захисту населення потрібно враховувати реальну потребу в компенсації.

Підсумовуючи нараду, Ігор Легуша зазначив, що питання пасажирських перевезень мешканців сільських територій, знаходяться на постійному контролі і потребують термінового вирішення.

romny24.info

48
Комментариев
0
Просмотров
1169
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.