На Сумщині депутати позбавили зарплати апарат своєї ж ради

ВС 05 августа 2013 в 16:00
Працівники апарату Тростянецької міської ради Сумської області залишилася без коштів на виплату заробітної плати через небажання частини депутатів приходити на засідання сесій.
Чотири рази поспіль міський голова Ю.А. Бова намагається зібрати на сесію депутатів, але марно. Народні обранці, з різних причин (хтось відпочиває, хтось зайнятий, а інші просто не бажають) не з’являються на пленарні засідання, або ж, якщо з’являються, то для того, аби потім демонстративно її покинути. Відвідування сесій тростянецькі депутати перетворили із свого обов’язку на своєрідний спосіб шантажу та тиску на міського голову та колектив міської ради. 
Заручниками такої ситуації стали виборці, які не можуть дочекатися вирішення своїх земельних питань, котрих уже на сьогодні понад двадцять, а також апарат, який депутатську ж діяльність (чи вірніше її відсутність у даному випадку) має забезпечувати. Ще на початку року депутати вирішили затвердити кошторис для апарату, якого вистачило лише на півроку. А коли ці півроку минуло і необхідно було внести до бюджету відповідні зміни, плани депутатів змінилися. Меркантильні інтереси взяли гору над громадськими. Таким чином уже за липень заробітну плату працівникам міської ради не лише не виплатили, а навіть і не нараховували. Наразі порушуються права працівників міської ради, а вже з початку серпня під загрозою надання адміністративних послуг населенню міста, що беззаперечно призведе до невдоволення мешканців своїми обранцями.
Згадана чистина депутатів також не бажає розглядати питання щодо фінансування у місті програми «Дитячі меблі», кошти на реалізацію якої надійшли із обласного бюджету. Немає в планах депутатів і бажання голосувати за завершення роботи по створенню Промислового індустріального парку, наявна земельна ділянка під який повинна бути затверджена на сесії. Програми «Соціальне житло», підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інші вже більше місяця чекають, доки депутати «спустяться із небес» і зголосяться їх розглянути. При цьому їх не хвилює відсутність коштів на електроенергію у клубах, на дрова для дитячих закладів. За зміни до бюджету вони голосувати не збираються.
Найважливіше те, що більшість депутатів, які вже місяць зривають пленарні засідання і заганяють місто у прірву, - є представниками провладної Партії регіонів. Невже у такий спосіб вони хочуть завоювати довіру виборців, підтримати ініціативи Президента, уряду та губернатора Сумщини?
Наступне пленарне засідання призначене на 6 серпня. Якщо і цього разу воно буде зірване депутатами, колектив міської ради буде вимушений призупинити свою роботу.
0
Комментариев
0
Просмотров
658
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.