На Сумщині акули пера зіштовхнулись у битві за правду

ВС 30 октября 2019 в 16:19
Нещодавно глухівське видання "Кур'єр" опублікувало статтю місцевого підприємця Олександра Буйкова з відеоматеріалом. На ньому, зі слів автора, працівник іншого порталу - "Глухів.Інфо" - припаркував свою машину фактично на зупинці (менше, ніж за 30 метрів, як того вимагає закон) і залишив на півгодини. При цьому раніше цей же порушник надав порталу фото, зроблене зі своєї машини, на якому пішоходи переходять дорогу поза межами пішоходного переходу.

Ми зробили рерайт цієї статті, вказавши джерело. І на цьому історія для нас могла б закінчитися. Але за кілька днів до нас звернулися працівники "Глухів.Інфо", надавши посилання на свою статтю, яка відображає точку зору видання. Як повідомили колеги, порушник не є їхнім співробітником. Крім того, пан Буйков нібито має особисту неприязнь до порталу, який раніше публікував... його ж аналогічні порушення. Через дискусійне обговорення цих знімків один із них був направлений поліції.

Ми Надіслали запит і "Кур'єру", і самому Олександру Буйкову. Ось що нам повідомило видання:

1. Чи дійсно людина, яка порушує ПДР та збирає матеріал для Глуіхв.Інфо працевлаштована в даному ЗМІ, чи працює на правах
волонтера нам достеменно не відомо.
2. Встановлено, що дата публікації на сайті Глухів.Інфо співпадають з датою фотографування. Автор фото та порушник є однією особою. Крім того ця особа сама звернулася до журналіста з проханням видалити відео порушення ним ПДР чи номер автомобіля, але йому було відмовлено так як тема публікації - є журналістським розслідуванням.


Сам Олександр Буйков - так само, як і "Глухів.Інфо" - у якості коментаря надіслав свою статтю (опубліковану у тому ж "Кур'єрі"), у якій також виклав свою точку зору. Крім того, пан Олександр заявив, що "Глухів.Інфо" не має права займатися журналістською діяльністю:

"На сайті Міністерства юстиції України сайту Глухів.INFO, як ЗМІ не існує. Вони займаються незаконним збором та зберіганням фото-, відеоданих про глухівчан прихованим та відкритим способом, не сплачують податки зі своєї діяльності, називаючи себе журналістами. Скоріш за все, в цьому будуть розбиратися правоохоронні органи."

Поки ми готували цей матеріал, у Глухові виник ще один конфлікт. Так, пан Олександр опублікував у Фейсбуці пост із черговим відео, знятим на одну із власних камер. Варто пояснити, що Буйков-молодший часто публікує у "Кур'єрі" матеріали з відео, на яких зафіксовані злочини чи порушення (вандалізм, крадіжки, порушення ПДР і т.д.). Цього разу в об'єктив потрапила журналіст газети "Неделя" - третього глухівського видання. Судячи з коментарів автора відео, на кадрах дівчина палить і одночасно вживає алкоголь у присутності малолітніх дітей, які граються поруч. Відповідь не забарилася і з цієї редакції. Цього разу сама журналіст написала статтю, в якій, крім іншого, пояснила, що в банці міг бути й не алкоголь, а дитина знаходилась у 1,5 метрах від цигарки (до того ж, батьки не висловлювали зауваження). Також автор статті зауважила, що Олександру Буйкову насправді не подобаються викривальні матеріали щодо нього у газеті "Неделя", через що й було опубліковане це відео.

P.S. Ми спробували поєднати у нашому сюжеті точку зору кожної сторони - так, як вони її висловили. Для об'єктивності рекомендуємо пройти за посиланнями та детальніше ознайомитись із публіцистичними матеріалами та відеороликами. Окремо хочемо побажати глухівським колегам згуртованості та злагодженості, адже у місті є ще немало проблем, а боротися з ними легше (і краще) разом.

0
Комментариев
0
Просмотров
5705
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.