На Сумщині 84-річний пасічник виготовляє окопні свічки

ВС 25 ноября 2022 в 15:27
У Глухові на прийом до міського голови завітав 84-річний Григорій Гречаний. Сталося уце якраз наступного дня після блекауту. Чоловік приніс показати, які окопні свічки він робить і хотів попросити пораду, з ким із волонтерів йому краще зв’язатись, щоб об’єднати зусилля. Справа в тому, що у нього як у пасічника з багаторічним досвідом є віск, а от порожніх бляшанок бракує.

Григорій Іванович свого часу був у Глухові легендою карного розшуку, очолюючи цей відділ у тодішній міліції, звик вирішувати питання швидко і по суті. Тому і прийшов прямо до міського голови із своїми окопними свічками. Каже, що першу партію вже передав захисникам.



Чоловік говорить, що ця нехитра штука може бути корисною не тільки на фронті: нею можна зігрітись просто на вулиці, у сховищі чи навіть у квартирі.

На своїх свічках пан Григорій прикріпляє записку з номером телефону, просить телефонувати, якщо у користувачів виникнуть питання чи пропозиції. Підписується поважний глухівчанин у стилі воєнного часу – обрав собі позивний «ГІГ-84» (від Григорій Іванович Гречаний, 84 років).

Співзасновниця ГО «Допомога м. Глухів» Ірина Баранова вже пообіцяла забезпечити пасічника зібраними бляшанками.

Глухівська міська рада

41
Комментариев
0
Просмотров
858
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.