У Сумах презентували весняну виставку «Із глибини душі» (Фото)

Наташа Акулова 30 марта 2018 в 17:00
28 березня  у  Агенції промоції "Суми"  відкрилася весняна виставка під назвою «Із глибини душі», на якій представлені експозиції жіночих та чоловічих аксесуарів із розписного шовку та кашеміру, автором яких є  Ольга Дрига,  відома під брендом Одрі Суа

Вона корінна сумчанка, яка проживає у Франції і працює над створенням  незвичайних хусток із шовку у техніці батик, яка є  досить складною.



Представлені на виставці композиції яскраві, казкові і символічні, індивідуальні та оригінальні. Вони розміщені на панно.  На хустках майстринею проникливо зображені фламінго, квіти, метелики та чарівні замки. Кожному, хто бачить ці композиції, вони дарують відчуття радості та спокою, рівновагу і затишок, а також душевне тепло. 



Хустки виконані у яскравих весняних і літніх відтінках, а естетично витончено підібраний колір кожної з них відчиняє двері у таємничий світ душі автора. Початок праці над композицією розпочинається з вибору матеріалу та створення ескізу, який  переноситься на шовк за допомогою контурів і починається робота з кольорами – від  світлого до темного. Всі роботи багатошарові та друкуються  за допомогою цифрового принтеру, краї обробляються вручну.  Перша виставка Ольги Дриги відбулася в 2015 році.  Її композиції  презентувались  на Тижнях високої моди в Берліні та Парижі(2017), а також у Нью -   Йорку (2018), де вона була  запрошеним гостем. Бренд Одрі Суа, названий відкриттям Тижня  високої моди в Берліні, де майстриня  отримала приз в номінації «Талант». Крім того,  вона брала участь у художніх виставках галереї Аньєру у Франції ( 2016) та галереї в Ермансі, Швейцарія ( 2017). Експозиція робіт Ольги Дриги у Сумах триватиме до 15 квітня поточного року. Вхід вільний.



Як створювалася дана виставка, яка її головна мета ?
О.Д. :
На моїй виставці представлені  чуттєві аксесуари – хустки  з шовку і кашеміру.  Працюючи над створенням цієї експозиції мені дуже хотілося  поділитися з жителями мого рідного міста Суми роботами, які я уже презентувала за кордоном, тобто для мене було важливо привести їх  саме  до Сум. 

Скільки часу було витрачено на підготовку до цієї виставки ?
О.Д.
Близько шести місяців було витрачено на підготовку до цієї виставки.

Як довго ви працюєте над створенням однієї композиції?
О.Д.
Все залежить від композиції, але якщо я працюю над нею кожного дня, її створення займає у мене в середньому декілька місяців.



В яких містах побувала ця виставка окрім Сум?
О.Д.
Роботи з цієї виставки були представлені у Швейцарії, Франції та Німеччині.   

Що надихає вас при створені ваших робіт?
О.Д.
Спогади дитинства, а  також калейдоскоп  - іграшка з мого дитинства та чарівні, казкові ідеї.  А саме, казка з глибини душі – це  те, що пов’язує мене з дитинством.

Чи виникають складності при створені даних композиції?
О.Д.
Ні,  я бачу композицію відразу, а далі виникають лише складності із технікою, тобто якими фарбами чи якими методами її реалізувати, тоді я  раджуся з колегами, щоб дізнатися,  якими методами можна створити  ту чи іншу  композицію. 

Як створюються дані композиції, що Ви обираєте за образ при створені цих витворів?
О.Д.
Спочатку виникає  чуттєвий образ, який потім розвертається в візуальне представлення. Наприклад,  відчуття казки і як я його собі уявляю, а далі на нього нанизуються крихітні деталі.

Чим  ця виставка буде цікава сумчанам?
О.Д.
Я сподіваюся, що кожен знайде для себе щось своє,  кожен побачить те, що пов’язує його з дитинством.  Можливо ця виставка зможе надихнути сумчан на створення чогось власного і розкриття свого таланту.

Як довго Ви опановували цю техніку, чим ця техніка Вам подобається?
О.Д.:
Я  познайомилася з технікою батик у 2014 -2015 роках і була вражена можливістю, використовуючи її  створити не тільки картину, але і аксесуар або навіть одяг.  Я дуже люблю практичні речі, тому ця техніка була для мене відкриттям. 

Чому Ваша виставка має назву « Із глибини душі»?
О.Д
. Тому, що це образи, які виникають із глибини душі,  які і дають відчуття того, що у серці картини щось дуже глибоке, дуже інтимне почуття, тому ця виставка має таку назву.



Чому  назва Вашого бренду Одрі Суа?
О.Д.
Одрі – перші літери  мого ім’я та прізвища  Ольга  Дрига,  а суа – шовк. Ця назва  відображає концепцію моїх робіт.

Хто для Вас є прикладом  в мистецтві?
О.Д. 
Я дуже люблю абстракціоністів. А саме, Сальвадора  Далі. Дуже люблю знакові та глибокі картини,  в яких є багато деталей, на які можна довго дивитися і які можна постійно переосмислювати.       
 
Анастасія    Літвіненко
Фото Агенції промоції «Суми»
52
Комментариев
0
Просмотров
9788
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.