У Сумах презентували вернісаж фотопленеру “Перекотиполе” (Фото)

Елена Шевченко 15 марта 2018 в 16:02
У Конгрес-центрі СумДУ розпочала роботу виставка художньої фотографії. Її експозиція – це творчий звіт про четвертий фотопленер «Перекотиполе», який відбувся у липня 2017 року

Програма заходу охоплювала декілька локацій. Експериментальні фотосесії та майстер-класи проходили на території Сум та за межами міста. А саме: на мальовничих околицях селищ Могриці й Межиріч. Упродовж чотирьох літніх днів гості з Луцька, Івано-Франківська, Харкова, Києва разом із сумськими колегами по фотографічному цеху обмінювалися професійним досвідом та зробили немало цікавих різножанрових знімків.



Куратор проекту Сергій МАЛЮК відзначив, що творчою складовою пленера “Перекотиполе” опікуються Сумська обласна організація Національної спілки фотохудожників України, міський фотоклуб ”Позитив”. Матеріальну, організаційну підтримку надають міський відділ культури та туризму Сумської міської ради та керівництво СумДУ.



Під час відкриття виставки начальник відділу культури та туризму Сумської міської ради Наталія ЦИБУЛЬСЬКА відзначила, що мета фото пленеру «Перекотиполе» - мовою художньої фотографії розповісти, популяризувати красу й неповторність міста над Пслом та мальовничу природу рідного краю.



«Вже четвертий рік поспіль нам вдається залучити до співпраці кращих фотографів з усієї України. Разом із місцевими фотомайстрами вони створюють неповторні світлини, де зображені сумські вулиці, сквери, мости, природні пейзажі та образи, портрети наших земляків. Кожного разу це нові несподівані ракурси, відкриття та творчі знахідки», - додала Наталія Олексіївна.



Вона повідомила, що й нинішнього літа Суми будуть приймати гостей вже п'ятого фотопленере “Перекотиполе-2018”.  Наразі триває підготовка програми майстер-класів та пошук нових цікавих локацій для проведення фотосесій.



Незмінні учасники фотопленеру Олександр САГАЛАЕВ та Олександр МИКОЛЕНКО, які активно долучилися до організації й проведення майстер-класів, фотосесій, відзначила неповторну атмосферу спілкуванні з колегами. Вони вважають, що подібні творчі форуми дають великий імпульс до удосконалення майстерності та можливість залучати до фотосправи талановиту молодь.



У подальшому світлини із зображеннями міста Суми, мальовничими краєвидами природи Могриці, Межирічі продовжать своє творче життя у відділі культури та туризму Сумської міської ради.



Виставка художньої фотографії фотопленеру “Перекотиполе-2017” працюватиме до 10 квітня у Конгрес-центрі СумДУ, Покровська площа, 9. Вхід вільний.



Приємної насолоди!
 
50
Комментариев
0
Просмотров
9175
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.