У Сумах презентували першу дитячу книгу про історію міста "Сумин городок" (Фото)

ВС 12 октября 2016 в 16:00
Мало хто з дітей любить історію з її сухими фактами і нескінченними датами. Група небайдужих до Сум дівчат у складі Валентина БАБІНЕЦЬ, Олена МІЦУРА, Юлія ЛЕСІНА та Крістіна ЗОЛОТАРЬОВА.



Авторами ідеї є Валентина Бабінець та Олена Міцура. А надихнула їх її втілення любов до дітей та свого міста. "Всім відомо, що дітки люблять малювати, саме тому мені захотілось дати їм щось пізнавальне і розважальне. Так і зародилась ідея - створити "Сумин городок", у якому не буде багато нудних сухих фактів зі страшними цифрами", - каже Олена.



Автором текстів дівчата запросили виступити письменницю іЮлію Лесіну. "Якщо не любиш місто, в якому ти живеш - ти ніколи не будеш щасливим. Ми хочемо, аби наші діти були щасливими, тому і започаткували цей проект. Всім відомо, що діти бачать картинками. Це і послідувало причиною того, що у книзі більше картинок, ніж тексту. Хочеться, аби наші дітки пишались, що вони сумчани", - розповіла пані Юлія.



Книга написана на основі журналістської діяльності авторки текстів, а також на основі спілкування з людьми, які є носіями інформації: це історики, краєзнавці та інші. Загалом же "Сумин городок" це п'ята книга письменниці і казкарки про історію міста, проте в такому форматі для дітей вона писала вперше.



Почесну творчу місію у створенні проекту виконала Крістіна Золотарьова, яка є ілюстратором книги. Художниця повідомила, що над малюнками працювала приблизно 9 місяців. Найбільше їй імпонувало, що автори книги дали їй майже повну свободу дій, результатом якої вона дуже задоволена.



Поверенімося ж, власне, до самої книги. Про історичні події дітям цікаво розповідає пан Гусь Сумовський. Він пропонує малятам розмалювати у власні кольори Альтанку, яка знаходиться у центрі, показує колишню моду в Сумах та розповідає про життя без електрики.



На презентацію завітало чимало дорослих іх своїми дітьми. Організатори заходу привертали увагу дітей різними способами: їм розповіли про цікаві історії міста у минулому, як воно виглядало і як виглядали його жителі. Також малеча уважно слухала, чим у їхньому віці займались їхні прапрабабусі, як вони одягались та як розважались.

Наприкінці серед юних сумчан розіграли 2 книги, а ще кожен маленький відвідувач отримав нетривіальні, але приємні подарунки - повітряну кульку та смаколики.
 
Наталія САМОЛЮК
47
Комментариев
0
Просмотров
16925
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.