У місті відбувся проект «Сумська майстерня патріотичного фото та кіно»

ВС 23 мая 2019 в 16:07
Для участі в проекті ми залучали тих, кому дійсно було цікаво займатися та розвиватися в цій сфері! Ми сформували молоду активну та творчу команду та продовжуємо формувати кіноспільноту Сумщини, яка разом з нами буде об’єднувати коло себе ще більше однодумців.

Були проведені лекції та практичні заняття для ознайомлення з основами режисури кіно акторської майстерністі, процесом створення анімаційних роликів, технікою журналістських розслідувань, фоторепортажем та тренінг з майстерності телевізійного  інтерв’ю.



Учасники спільно з досвідченими фахівцями написали сценарій на задану патріотичну тему. Відбулися кінопроби, на яких молодь вже відзняла свої перші роботи, соціальні відеоролики (про булінг, переселенців, дитячі будинки), інтерв`ю, мультиплікацію, фотороботи.

Проект відбувся за ініціативи та під керівництвом Дмитра Живицького, завдяки якому ми продовжуємо і зараз працювати над створенням кіноплатформи.



Було дуже приємно, що розпочав нашу майстерню відомий режисер документального кіно, один з кращих режисерів, Валерій Балаян.

Наші поважні спікери- справжні фахівці своєї справи: Фоменко Ілля Михайлович, Зеленська Олена Віталіївна, Катькалов Андрій Миколайович, Стоян Раїса Анатоліївна, Безпала Любов Миколаївна, Валерія Міщенко. Керівник проекту - Руфіна Счастливцева.



Був проведений творчий вечір живої музики, свої виступи подарували дітям наші Сумські гурти Papa, kri4i та кавер-гурт Кайа, на яких танцювала та підспівувала молодь.



Матеріали курсу будуть поширені серед шкіл Сумської області для того, щоб провести для дітей принаймні один відео-урок в одній школі та виокремити дітей та молодь, а також вчителів, зацікавлених співпрацювати в цій сфері. Всім зацікавленим особам буде представлена можливість зв'язатися з нами для подальшої співпраці.

Ми зрозуміли, що це працює. Ми побачили попит серед молоді на знання та кіноосвіту. Наша справа в тому, щоб в Сумах всі діти та молодь знали, що з нами разом, можно весело та корисно проводити час.



Сьогодні ми з молоддю, яку ми об’єднали, пишемо сценарії, знімаємо кліпи, соціальні відеоролики, інтерв`ю, знімаємося, монтуємо, вигадуємо нові ідеї, активно проводимо час.



Ми навчаємо їх любити своє місто, знімати свої роботи про місто, товаришувати та вчитися монітизувати свої таланти та таланти інших, допомагаючи їм.



Вже зараз ми займаємося тим, що пропонуємо на обласному рівні кожній школі приєднатися до нашої роботи та разом розбудовувати обласну мережу кіноклубів.



Підтримали молодь своїми мотивуючи и виступами запрошені гості: Живицький Дмитро Олексійович-Керівник апарату Сумської ОДА, Гладенко Юрій Миколайович -начальник відділу промоції та туризму Сумської ОДА, Олександр Такул - директор телеканалу UA Суми, Тихенко Лариса Володимирівна - директор обласного центру позашкільної освіти та роботи з обдарованою молоддю.



Проект відбувся за підтримки управлінням молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

Ми дуже вдячні всім за допомогу, за підтримку, за участь в проекті, окремо хочеться сказати дякую, нашій молоді, вони вмотивовані та дуже допомогли з організацією проекту, зараз ми разом прагнемо досягти наших цілей і розбудувати кінорух Сумщини!



Наша команда бере участь в тому, щоб в Україні зростала фізично та морально здорова молодь, яка буде будувати щасливі сім’ї і побудує країну - одну з найкращих для життя!

Ми взяли участь у проекті телеканалу ICTV «Нові лідери» 2 сезон. Наша ідея в то, щоб створити кіноплатформу. Детально з анкетою лідера, нашою діяльністю та планами можна ознайомити за посиланням: https://novilidery.com/lider/2-season/Schastlivceva_Rufina_Valeriivna. Будемо вдячні за підтримку!

Ми чекаємо на нових учасників нашої кіноспільноти, на нові ініціативи та проекти! Приєднуйтесь до нас! Разом ми сила!

Руфіна Счастливцева

45
Комментариев
0
Просмотров
3334
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.