Презентували унікальне видання про сумську діаспору (Фото)

Анатолий Поляченко 24 мая 2017 в 16:00
Робота над книгою тривала сімнадцять років
В літературній вітальні конгрес-центру СумДУ (раніше — бібіліотека УАБС) відбулася презентація унікального видання — альбому ліноритів (гравюр) Миколи БОНДАРЕНКА, який живе в селі Успенка Буринського району.  Тексти написав Олександр КАПІТОНЕНКО.



Альбом носить назву “Корінням із Сумщини” і в ньому представлені 76 портретів наших земляків, которі не сприйняли радянську владу і в різний час змушені були виїхати за кордон. В чужих краях по-різному склалося іхнє життя. Дехто зажив світової слави: Степан Тимошенко, Іван Багряний, Давид Бурлюк. Інші прожили більш скромне життя. Але всі вони пам'ятали, звідки бере початок іхнє коріння. Роботу над цим альбомом Микола Бондаренко почав ще 17 років назад і ось нарешті книга побачила світ.



Книга вийшла друком у “Видавничому будинку “Еллада” за кошти та сприяння обласної влади. Варто відзначити, що це дійсно унікальне видання  і працівники “Еллади” на чолі з Інною ЩЕРБИНОЮ зробили все можливе, аби цей альбом вийшов у відмінній якості. І ім це вдалося. Тоже велика подяка  за кропітку працю. Це вже третє видання мистецьких проектів Миколи Бондаренка у “Елладі” - раніше вже виходили книги “Слово о полку Ігоревім” та “Україна-1933: кулінарна книга”, які присутні на презентації теж могли побачити. Микола Бондаренко та Олександр Капітоненко розповіли про роботу над книгою “Корінням із Сумщини”, про тих краєзнавців, які допомагали у пошуках їнформації.  А також зазначили, що робота з пошуку визначних особистостей української діаспори, які народилися на Сумщині, продовжується і в планах  - наступні видання цієї серії. Автори альбому отримали нагороди та відзнаки від представників обласної влади та патріотичних організацій.
 
44
Комментариев
0
Просмотров
1373
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.