Перші кроки творчої молоді

ВС 25 июня 2018 в 14:40
В ОУНБ відбулася презентація альманаха "Слобожанщина"
Кожного року Сумська організація НСПУ випускає альманах із творами членів Спілки. Цей рік став унікальним: на сторінки видання потрапили представники літературної студії "Зажинок". 24 червня літстудійці представили альманах в обласній універсальній науковій бібліотеці.

На сцені виступили Максим Кокадей, Анна Верховцева. Олег Гончаренко, Юлія Еней, Тетяна Осіпенко (Ліра), Антон Дубодєлов, Володимир Павленко, Артем Турчин. До молоді також приєдналася член літературної студії "Літера" Надія Позняк. Окрасою заходу став представник клубу "Булат" Ігор Добровольський, який розбавив поезію та прозу лістудійців піснями під гітару; крім того, він прочитав уривок із повісті "Тінь мого життя" Альони Мазігви, яка не змогла бути присутньою на заході. Музичні нотки додала й Ольга Козаченко, яка відкрила захід своїми виступами.

Керівник студії "Зажинок" Тамара Герасименко оголосила на заході кілька планів-сюрпризів. Так, за планами, "зажинківці" друкуватимуться у власному альманасі. Крім того, студія чекає на юних письменників, які бажають читати твори у творчому колективі, вчитися, виписуватись, друкуватися та виспупати на сценах міста Суми.

Довідка.
"Зажинок" - літературна студія, організована у 1970 р. Довгі роки не функціонувала і була відновлена у 2016 р. "Зажинок" - єдина студія в місті, яка знаходиться під егідою НСПУ. Збори учасників відбуваються раз на два тижні в ОУНБ. Керівник студії - член Національної спілки письменників України Тамара Герасименко - вичитує твори своїх підопічник, вказує на помилки, дає корисні поради. До обговорення долучаються і самі літстудійці. Тамара Миколаївна сподівається, що її учні в майбутньому увійдуть до складу нового покоління НСПУ.
48
Комментариев
0
Просмотров
1625
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.