На Сумщині переплутали земляка-перекладача з мовознавцем

ВС 29 октября 2020 в 10:03
У Кролевці у відомій садибі чотири роки тому створили сквер, у якому поставили пам'ятний знак. На ньому значиться, що тут стояв будинок, у якому народився і проживав видатний український перекладач Микола Лукаш. На пам'ятникові зробили й фото. Здавалося, все - добре, все - красиво. Допоки до Кролевця не завітала українська літературознавиця і редакторка Ярина Цимбал. Під час відвідин садиби її брат здивовано помітив, що на знакові зображений... славіст-мовознавець Юрій Шевельов.

Новина набула настільки широкого розголосу, що її прокоментувала навіть відома письменниця Оксана Забужко. Обидві жінки стверджують - чоловіки зовсім не схожі одне на одного, хіба що в молодості, та й те ледь-ледь. Утім, саме фото молодих видатних українців і переплутали. Якщо ви не розумієте, про що мова - гляньте на фото нижче. І зверху, і знизу є фото як пана Лукаша, так і пана Шевельова.



На сьогодні помилку вже виправили: тепер на пам'ятному знакові зображений саме пан Лукаш. Цікаво, що багато людей непублічно зізналися в одному факті: їм самим раніше здавалося, що з фото щось не так. Але того, що на ньому - не Микола Лукаш, ніхто так і не помітив.





47
Комментариев
0
Просмотров
4966
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.