Літературні підсумки року підбили у Сумах (Фото)

ВС 31 января 2018 в 17:00
23 січня в книгарні «Є» у дружній, теплій та творчій атмосфері пройшла літературна дискусія на тему: «Літературні підсумки року – 2017»

Модератором цього заходу виступила поетеса, журналістка, організаторка культурних подій у Сумах Ольга Ковалевська, а спікерами даного проекту стали  Валентина Владимирова, дослідниця сучасної української літератури, доцент СумДПУ ім. М. С. Макаренка; і Анна Коршунова, письменниця, переможниця Книги року BBC- 2017 у  номінації  «Дитяча література».  Вони розповіли поціновувачам книги про літературні новинки, а також чому вони будуть цікаві читачеві та про українських авторів, які презентували свої твори у 2017 році. Серед них  Оксана Забужко і її книга малої прози «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється»; романи Сергія Жадана «Інтернат» і Любко Дереша «Спустошення» та інші.


В ході дискусії спікери   торкнулись тем українських видавництв і книжних ярмарок, які були проведені в Україні в минулому році, а також було наголошено, що кожен читач насамперед повинен звертати увагу не лише на маркетинг (рекламу)  та на зовнішній вигляд будь-якого видання, а й цікавиться змістом книги, яку він хоче придбати. Анна Коршунова поділилась з присутніми на заході  своїми  творчими  досягненнями і презентувала нову книгу «Комп і Компанія», яка була видана у 2017 році і принесла їй перемогу у номінації  «Дитяча література», як Книга року ВВС -2017. Підсумком дискусії став рейтинг нових українських видань, про який розповіла літературний блогер Ірина Варламова. 

На зустрічі нам вдалося особисто поспілкуватись з літературними експертами Анною Коршуновою та Валентиною Владимировою.

Чим Вам  запам’ятався 2017 рік в літературі?
А.К.
: В літературному плані було дуже багато цікавих подій, при цьому саме на місцевому рівні у Сумах. Багато цікавих книжок було видано. Якщо говорити про Сумських письменників, то слід наголосити на тому, що  вийшли в світ нові книги Євгена Положія, Владислава Івченко, Ольги Ковалевської. Дуже плідно працювала Сумська обласна організація Національної спілки письменників України, результатом якої стала видана у 2017 році хрестоматія, в якій представлена творчість всіх членів Сумської обласної організації. Знаковим є те, що в світ виходять книжки про Суми та про сумчан. Зокрема, книга Олександра Вертіля про Володимира Голубничого, а ще невдовзі відбудеться презентація книги Людмили Ромен, де зібрані вірші і пісні про Суми.

В.В.:  Багатьма різними творчими зустрічами. Зокрема, брати Капранови  приїжджали в Сумський державний педагогічний університет.  І студентам, і викладачам  було цікаво з перших уст почути від них про творчі задуми.
 
Анастасія  Літвіненко
59
Комментариев
0
Просмотров
15141
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.