Історія сумської переселенки ввійшла в книгу “Знедолені? Нездоланні!” (Фото)

ВС 21 июля 2017 в 14:00
19 липня в обласному прес-клубі відбулася презентація другої книги історій переселенців «Знедолені? Нездоланні!», що з'явилася за проектом Інституту демократії імені Пилипа Орлика

Всього 16 історій людей чи родин, які, залишившись без рідного дому, долають перешкоди, залишаються вірними собі та Україні. Це різні за віком, професіями, національностями переселенці з Криму, Луганщини та Донеччини.



Видання здійснене в рамках проекту Інтерньюзу за підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

«Найважчим був пошук людей, які б погодилися розповісти свої історії і стати учасниками цього проекту. Багато хто боявся ризикувати»,- говорить Алла Федорина – одна із авторів книги.

Історія сумської переселенки увійшла до збірки «Знедолені? Нездоланні!» від Інституту демократії ім. Пилипа Орлика. Героїнею нарису стала Наталя Єсіна – відповідальна за зв’язки з громадськістю у сумській громадській приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини.



Вона з чоловіком та 5-річним сином приїхала у Суми у 2014, коли на Луганщині почались обстріли. У Сумах вона займається захистом прав інших людей, у тому числі переселенців. Розповісти свою історію для книги погодилась, щоб розвіяти стереотипи про таких як вона.



Це друге видання збірки «Знедолені? Нездоланні!». Героями історії з першої були переселенці з Краматорська – чоловік і дружина Анатолій та Дарія Саси. Вони мають вади зору і створили у Сумах організацію, яка допомагає таким же. Зокрема, там створили аудіобібліотеки для сліпих, займаються переведенням старих записів у цифровий формат.

Завантажити книгу «Знедолені? Нещдоланні!» можна на сайті Інституту демократії ім.Пилипа Орлика - http://idpo.org.ua/.

Євгенія Щербак
51
Комментариев
0
Просмотров
2057
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.