Цікава історія для дітей. Інтерактивну книгу для маленьких сумчан "Казкове місто Суми" презентували у Сумах (Фото)

Наташа Акулова 23 декабря 2016 в 13:00
Робота над книгою, справа нелегка і доволі тривала. Не стала виключенням і ця книга. Сумська письменниця Анна КОРШУНОВА задумала написати "історичну" книгу для сумської малечі вже досить давно, але все було тільки задумом. А півтора роки тому, коли доля подарувала їй знайомство з місцевою художницею Світланою КАЧУРОВСЬКОЮ, якій сподобалася ідея, робота над проектом завирувала на повну.



"Спочатку у мене виникла ідея створити карту, потім - путівник. Але коли я знайшла однодумців, то одноголосно було прийнято рішення - книзі бути!- пригадує процес автор книги Анна Коршунова. - Ми намагалися створити на просто історії з історії Сум, ми створювали книжку, яка мотивує дитину і батьків до пізнання нашого міста, щоб малеча, прочитавши книгу, взяла батьків за руку і пішла дивитися на якісь архітектурні пам'ятки або просто погуляти містом. Нещодавно я спілкувалася з вчителькою молодших класів однієї з сумських шкіл і дізналася, що з більш ніж 20 учнів її класу лише 5 знали і були у дитячому парку "Казка"! Що ж тоді казати про історичну частину міста?!"



"Ми хотіли зробити видання якомога більш доступним для розуміння дітей. Саме тому і мої малюнки, і тексти Ані максимально наближені до дитячого стилю, - розповідає друга авторка, художниця Світлана Качуровська. - Я вперше працювала над проектом такого роду і такого масштабу. Було і страшно, і цікаво, і весело".

Просто неймовірний творчий колектив!
Юрій П'ятаченко,
Світлана Качуровська,
Анна Коршунова, Юрій Гладенко,
Людмила Ромен і Володимир Мигаль

Тим, хто вже придбав книгу, або хоче її придбати, розкриємо маленьку таємницю останнього розвороту - карту, яку має заповнити той, хто буде володіти книгою, створив син художниці.

Авторки, незважаючи на те, що книга дитяча, з надзвичайною виваженістю підійшли до справи - штудіювали архіви і історичну літературу, обійшли і обмацали ледь не усі історичні пам'ятки і контактні скульптури міста. А ще - долучили до роботи двох докторів історичних наук - Дмитра КУДІНОВА та Сергія ДЕГТЯРЬОВА - бо історія - наука, яка любить факти, а не вигадки.
Хоча і вигадці у книзі відведено достатньо місця.



Після "вивчення" історії міста, геральдики, козацтва малюки зможуть створити герб свого роду, розгадати кросворд, який розкриє назви зниклих річок Сум, помріяти, якими будуть Суми у майбутньому, і написати свою історію і скласти індивідуальний маршрут по м.Суми.

Цьогорічне святкове диво від Анни Коршунової, Світлани Качуровської та видавця ТОВ "Триторія" вже з'явилося на полицях книжкових магазинів і коштує трошки більше 100 грн. А на сумчан, як маленьких, так і дорослих, чекає ще один сюрприз - авторки пообіцяли, що "Казкове місто Суми" - це лише перша ластівка у цілій серії цікавих книжок для дітей.


До речі, "Книга видана за власні кошти видавців". Ми не зверталися за допомогою або залученню бюджетних коштів. Творчий колектив прийняв рішення спочатку видати книгу, а вже потім дати можливість придбати її для презентаційного фонду міської ради, бібліотек міста та області", - розповів Юрій ГЛАДЕНКО, представник ТОВ "Триторія"

 
52
Комментариев
0
Просмотров
16851
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.