На Сумщині СБУ блокувала діяльність чорних реєстраторів, причетних до масштабних оборудок із землею

Дайджест 13 апреля 2020 в 14:51
Служба безпеки України блокувала діяльність групи так званих чорних реєстраторів, які організували на Сумщині масштабну схему надання незаконних послуг із реєстрації речових прав.

Оперативники спецслужби задокументували, що група мешканців Сумської та Чернігівської областей організувала схему отримання в державних органах особистих ключів доступу до державних реєстрів. Потім ключі передавали стороннім особам, які незаконно, за винагороду, проводили відповідні реєстраційні дії.

Наразі правоохоронці встановили понад 40 тисяч незаконних реєстраційних дій, які переважно оформлювались на земельні ділянки, а основними "клієнтами" ділків були великі сільгоспвиробники. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України, правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки у низці сільських рад, офісному приміщенні та за місцем проживання зловмисників.

У ході слідчих дій вилучено документи, комп’ютерну техніку, носії інформації та інші докази протиправної діяльності. Триває досудове розслідування. Операція з викриття чорних реєстраторів проводилась спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

51
Комментариев
0
Просмотров
4692
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.