У сумському реабілітаційному центрі відбувся день відкритих дверей

ВС 05 декабря 2019 в 15:05
3 грудня, Центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю запросив усіх бажаючих на День відкритих дверей. Гостей заходу знайомили з різними напрямками діяльності закладу та показували досягнення вихованців.

«Ми сьогодні хочемо з вами поділитися своїми надбаннями. У День відкритих дверей, ви знаєте, що кожен господар готується до цього свята. Ми теж готувалися, готувалися наші діти,  увесь наш колектив.

Сьогодні ми хочемо поділитися тими надбаннями, які є у цьому році. Перш за все – це діти і наші батьки, які уважні, терплячі, які поруч ідуть з нами по життю і допомагають нашому колективу, підказують нам у тих моментах, які потрібні для подальшої діяльності нашого центру. Сьогоднішнє надбання – це наші друзі, люди, які кожного дня зустрічаються з нами і допомагають нам реалізувати ті завдання, ті ідеї, ту мету, яку ставить наш колектив перед самим  собою.

Дуже приємно, що наша команда кожного дня поповнюється молодими студентами, спеціалістами. У цьому році ми розширили штат нашого центру, що дало можливість розширити комплексні послуги. Ми приймаємо більше дітей, навіть з інших областей України. Ми хочемо, щоб ви побачили, що ми не дарма працюємо, не дарма отримуємо бюджетні кошти, не дарма допомагаємо»
 

Олена Сущенко, керівниця центру

В актовій залі пройшло урочисте нагородження грамотами і подарунками працівників закладу, батьків. Також згадали про фотопроект для мам з дітьми з інвалідністю та презентували нові напрями реабілітації. Маленькі вихованці співали, грали на інструментах і танцювали зі своїми мамами. Значний вклад у розвиток дітей вклала музичний керівник центру Дуднік Ірина Борисівна. Викладач розповіла про значимість музичних занять і досягнення:

«Музикотерапія використовує якісь окремі елементи музичних творів та гру на музичних інструментах для корекції і розвитку рухових функцій, розумового розвитку, емоційного.

Успіхи у нас дуже хороші. Малюки цього року посіли перше місце в «Барвах життя» - це обласний фестиваль. Мій учень посів перше місце в обласному конкурсі «Розмай» з інструментальним виконанням. Кожен рік ми часто виступаємо, дітям це приносить величезне задоволення, тому що вони відчувають себе повноцінними членами суспільства, вони відчувають себе артистами і яскравіше сприймають життя.»

На заході був присутній голова постійної комісії з питань бюджету Березін Микола Якович, який розповів про проблеми фінансування закладу і пообіцяв зробити усе можливе для їх вирішення. Ще одним гостем був Дубровський Михайло Володимирович – директор Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації –, який побажав не лише зберегти заклад, а і розвиватися у якості надання послуг.

«Досягнення ми бачимо по результатам діяльності: діти поліпшують своє здоров’я, перебуваючи тут. І ще це показується тим, що у цьому році вже звертаються батьки з інших областей», - сказав Михайло Володимирович.

Після урочистої частини діти мали можливість розважатися з аніматорами та відвідати майстер-класи.

У цей день Центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю отримав подарунки від гостей, а кожен присутній на заході наповнився радістю від дитячих усмішок.

Марія Кальченко

47
Комментариев
0
Просмотров
2653
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.