У Сумах намагалися встановити рекорд

ВС 03 сентября 2021 в 13:28
Взяти участь у «Наймасовішому уроці англійської мови для учасників будь-якого віку» та «… за участю батьків та дітей» міг кожен бажаючий. Проявили цікавість до відкритого уроку англійської мови 315 сумчан. Рекорд не вийшов, але захід виявився корисним і цікавим


Минулого тижня більше ніж три сотні містян одночасно зібралися в МЦ «Романтика», щоб дізнатися секрети опанування англійської мови і водночас перевершити один із українських рекордів. Ідея провести безоплатний масовий урок англійської мови належить Newlearning English school, колектив якої всіляко популяризує серед сумчан бажання заговорити мовою міжнародного спілкування. За словами адміністратора школи Марини СЄРОКУРОВОЇ, вони подавали заявку на фіксацію рекорду у двох номінаціях: «Наймасовіший урок англійської мови для учасників будь-якого віку» та окремо у номінації «… за участю батьків та дітей». Взяти участь у заході міг кожен бажаючий. Проявили цікавість до відкритого уроку англійської мови, що відбувся у суботу 21 серпня, 315 сумчан. На жаль, кількість людей виявилася недостатньою, щоб побити рекорд у першій номінації, а от друга все ж таки стала для нас переможною. Тож Суми отримали диплом від Національного реєстру рекордів України.
До речі, у нашій країні вже давно експериментують з таким форматом. 15 вересня 2018 р. у центрі Києва на вулиці Хрещатик відбувся освітній фестиваль «Маркет мов», на який прийшли 520 осіб.

Декілька лайфаків
Прочитати про Гаррі Поттера в оригіналі, дізнатися, яким голосом розмовляє матір драконів, а не акторка дубляжу в серіалі «Гра Престолів», прокоментувати пост королівської родини Великобританії в Інстаграмі чи замовити каву у будь-якій точці світу – володіння іноземними мовами неймовірно розширює горизонти. А для дорослих – це вклад у скарбничку скіллів (навичок), які дозволяють претендувати на кращу посаду або розуміти, чому донька називає свого однокласника «краш» чи пропонує вам «почилити» замість того, щоб розпочати прибирання.

Звичайно, вивчити англійську за годину (саме стільки тривав захід) чи за два тижні неможливо, а на шляху до його опанування можуть зустрічатися справжні пастки. Про те, як їх оминути, та про важливість вивчення іноземної мови всіма членами родини одночасно і розповідав спікер заходу Станіслав ДУГІН. Він є автором понад 30 книг з вивчення англійської, німецької та французької мов та створив власну ефективну методику навчання іноземним мовам. Глядачі сумського телебачення пам’ятають Станіслава за спільним проектом програми «Ранок на Суспільному» та школи іноземних мов New Learning. Основа його методики полягає в поясненні граматичних явищ іноземної мови на основі порівняння з аналогічними явищами в мові нашого повсякденного спілкування. Він впевнений, що працює не механічне заучування правил і слів, а пояснення того, чому використовуються ті чи інші мовні конструкції, що дозволяє легко і швидко навчити читати, писати і говорити іноземною мовою.

Тож у МЦ «Романтика» він провів не просто лекцію – заняття було інтерактивним, і такий формат дозволяв ставити питання та підтримувати діалог. Інновацією, запропонованою Станіславом Дугіним, стало спільне навчання дітей разом з їх батьками, бо молодшому поколінню подобається, коли мама і тато роблять щось з ними за компанію.



У заході також були задіяні й інші педагоги школи New Learning – Юлія ДУДНІК, що викладає англійську наймолодшим учням школи віком від 4 до 6 років, а також Наталія МІХАЙЛІЧЕНКО – вчитель української мови і Марина ЛУЩИК, що навчає сумчан німецької мови.

Крім безцінних знань і мотивації, учасники заходу у Сумах отримали й матеріальне заохочення – зошити, ручки та шанс виграти приз у лотереї. До речі, найголовнішим подарунком у розіграші став самоучитель граматики за авторством Станіслава Дугіна. Також на згадку про захід можна було стати  власниками мерчу мовної школи у вигляді шоперів (текстильних торбинок) та кумедних наліпок.

Ксенія Соболєва
Панорама №35-2021
Фото з Facebook Юлія Дуднік


 
46
Комментариев
0
Просмотров
1387
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.