У Сумах більше 33 тисяч містян вакцинувалися проти COVID-19

ВС 25 июня 2021 в 11:30
Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що наразі проведено 32468 щеплень. Вакцинація триває. Охочих побільшало. Застосовуються три види вакцин: Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Посадовець наголосила на тому, що вакцинація забезпечує в разі хвороби щепленої особи більш легкий перебіг недуги та виключає летальний випадок.

«Плануємо збільшувати темпи вакцинації, адже на сьогодні це, дійсно, єдиний спосіб не бути знову в «червоній» зоні та уникнути ту кількість летальних випадків, що реєструвалася в попередні три-чотири місяці», – зазначила вона.

Посадовець повідомила, що до оновленого переліку лікарень, куди в першу хвилю госпіталізуватимуть хворих із коронавірусною хворобою, потрапили три міські заклади медицини: КНП «Клінічна лікарня № 5», КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди». Оскільки ситуація з захворюваністю стабілізувалася, будуть задіяні ці лікарні, всі інші – відновлюють надання планової допомоги хворим із іншими недугами.

«Ми скорочуємо ліжковий фонд для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію, перепрофільоване відділення, яке працювало в Центральній міській лікарні. Також у лікарні № 4 буде перепрофільовано відділення, воно прийматиме хворих з інфекційною патологією. Скорочені ліжка в лікарні Святого Пантелеймона та лікарні № 5. Кількість ліжок зменшуємо, відновлюємо госпіталізацію хворих із іншою патологією, але в разі необхідності – ліжка будуть розгорнуті протягом доби. Заклади забезпечені всім необхідним для цього», – зазначила Олена Чумаченко.
50
Комментариев
0
Просмотров
1468
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.