Сумський мер хоче вакцинувати організовані колективи "під розпис"

ВС 29 июня 2021 в 16:31
Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на необхідності широкого охоплення вакцинацією від COVID-19 організованих колективів, що допоможе уникнути спалахів хвороби серед працівників.

Очільник громади доручив управлінню охорони здоров’я та департаменту комунікацій та інформаційної політики підготувати листи на керівників підприємств, установ та організацій з обґрунтуванням необхідності вакцинації трудових колективів.

«Нехай це будуть листи за моїм підписом, щоб керівники взяли під контроль ситуацію по вакцинації працівників. Необхідно спільно спрацювати на недопущення спалахів хвороби, щоб не потрапити до «червоної» зони, що тягне за собою запровадження обмежень. Зараз «зелена» зона, ми нормально живемо, спостерігаємо зниження захворюваності – і всі думають, що так буде завжди. Але готуватися до можливого ускладнення ситуації необхідно, щоб кожен керівник розумів, що від нього це також залежить. Є підприємства, де щеплено 100% колективу. Там відповідальні керівники, які хочуть, щоб підприємство працювало, щоб усі були здорові», – зазначив Олександр Лисенко.

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що вакцинація триває. Охочих побільшало. Застосовуються три види вакцин: Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Посадовець наголосила на тому, що вакцинація забезпечує в разі хвороби щепленої особи більш легкий перебіг недуги та виключає летальний випадок.

«Плануємо збільшувати темпи вакцинації, адже на сьогодні це, дійсно, єдиний спосіб не бути знову в «червоній» зоні та уникнути ту кількість летальних випадків, що реєструвалася в попередні три-чотири місяці», – зазначила вона.
 
46
Комментариев
0
Просмотров
1217
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.