Сумські школярі перемогли на всеукраїнському театральному конкурсі

ВС 23 сентября 2021 в 17:17
Театральний колектив “Діти Мельпомени” сумської спеціалізованої школи №29 став переможцем Всеукраїнського конкурсу дитячої художньої творчості “Єдина родина”. Цей конкурс-фестиваль відбувся на початку вересня у Миколаївській області. Сумчани представили пластичний спектакль на філософську тематику.

“Спектакль про природу, про те, як літають пташки, про море, про схід сонця. Як гусінь хотіла з’їсти капусту, ну не з’їла. – Чому не з’їла? (кор.) – Тому, що її прогнала гуска”, – пояснює Суспільному.Суми учасниця театрального колективу Єва Кирилова.

З цією виставою колектив вже працює другий рік, розповідає керівниця колективу “Діти Мельпомени” Віталія Товста.

“Колись нам прийшла така ідея: а чи зможемо подужати, дітки маленькі, а це як пластичний театр. Дуже складно навіть дорослому працювати тільки руками, дуже складно поєднати рухи з партнером, тим більше коли їх декілька”, – говорить Віталія Товста.

Ще одна керівниця колективу Олена Древаль розповідає, що ідея цієї роботи полягає в тому, що якщо людина здатна бачити прекрасне навколо себе.

“Це означає, що вона бачить прекрасне і відчуває прекрасне всередині себе. Адже світ подібний до дзеркала, в ньому кожен бачить своє відображення”, – говорить Олена Древаль.

Театральний колектив діє в сумській спецшколі №29 понад 10 років. Сюди потрапляють учні, які обрали у школі театральну спеціалізацію. Після загальноосвітніх уроків вони виходять на сцену – і це теж частина шкільної програми.

“Найбільше мені подобається процес роботи, завжди з’являються по ходу якісь креативні ідеї цікаві. Подобається колектив, з яким працюємо кожен день, дуже гарні вчителі”, – говорить учасник театрального колективу Артур Криштоп.

“Мені це дуже подобається, через те, що я люблю дарувати людям радість. А ще мій тато теж працює в театрі, і ми можемо разом виступати”, – ділиться учасник колективу Ілля Тищенко.

За словами директорки Віри Рогової, це єдина школа в області, яка має художньо-естетичну спеціалізацію.

“Ми фінансуємося з міського бюджету, бо спеціалізація така не передбачена фінансуванням на рівні державного бюджету, але в 9-12 мікрорайоні ми виконуємо функцію культурно-просвітницького центру, крім того, що навчаємо. Театрально-хореографічні класи у нас мають попит. Як правило кожен рік ми набираємо по шість перших класів, і як правило, два класи – театрально-хореографічні”, – розповідає директорка сумської спеціалізованої школи №29.

Театр “Діти Мельпомени” в основному працює з драматичними постановками, але, за словами керівниць колективу, після перемоги на конкурсі планують освоювати й інші види театрального мистецтва.

 
46
Комментариев
0
Просмотров
864
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.