Притулок для тварин у Сумах переїде

ВС 02 июля 2021 в 11:30
У Сумах притулок для тварин переїде з мікрорайону "Аеропорт" на "Хіммістечко". Сумське товариство захисту тварин отримає землю на території комунального підприємства "Центр догляду за тваринами". Дві організації домовились працювати разом.

У комунальному Центрі догляду за тваринами наразі – близько 60 собак. Їх тут тримають тимчасово, максимум — 21 день: вакцинація, карантин – і назад, на місце проживання. Наразі комунальне підприємство готується співпрацювати з волонтерською організацією, повідомляє Суспільне. Суми . Вона має притулок для постійного проживання тварин, і волонтери забиратимуть собак і шукатимуть їм домівку.

"Ми три місяці тому вступили до правління комунального підприємства. Наразі тут облаштовуємо нові вольєри. Наша мета на це літо, — щоб до холодів ми встигли перевезти притулок, котрий розміщений в районі аеропорту. Тобто ми будемо поряд, один одного доповнювати, допомагати", — говорить волонтерка Сумського товариства захисту тварин, начальниця притулку КП "Центр догляду за тваринами" Аліна Остапенко.

Єдиний у Сумах притулок для постійного проживання собак розміщується в районі "Аеропорту", на вулиці Сагайдачного, займає ділянку, документів на яку не має. Один з місцевих жителів розповів, що пише скарги в різні інстанції, аби домогтися перенесення звідси притулку.

"Тут маленькі діти ходять — вони на них нападають. З маленьким тваринами не можна виходити гуляти, тому що вони нападають. Був випадок, що до мене підбігли дві собаки, якби поруч не було людей, це була б, вибачте, якась незручність. Волонтери гуляють і собаки бігають без поводків, не прив’язані і нападають на людей", — розповів мешканець вулиці Сагайдачного Володимир Савченко.

Притулку для тварин пропонують оселитися поруч із притулком КП, на Римського-Корсакова, 1. На комунальній ділянці площею майже 1,5 га товариству захисту тварин планують віддати один гектар. Як розповів директор департаменту інфраструктури Сумської міськради Олександр Журба, проєкт поділу земельної ділянки розроблений. Тепер його мають затвердити депутати.

"Ця земельна ділянка для самого комунального підприємства занадто велика, і вона використовується менше, ніж потрібно. Було звернення до нас від громадської організації — і прийняли рішення, щоб спільно працювати", — каже він.

Аліна Остапенко розповіла, що комунальне підприємство і товариство захисту тварин залишаться окремими організаціями, кожна займатиметься своєю справою: КП реєструватиме домашніх тварин, вакцинуватиме і перетримувати бродячих. А товариство продовжить відловлювати, лікувати, стерилізувати і знаходити їм нові домівки. До кінця червня обидві організації спільними зусиллями планують провести черговий перепис безпритульних тварин. Востаннє це робили у 2017 році. Тоді їх нарахували понад півтори тисячі.
 
49
Комментариев
0
Просмотров
1399
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.