Поліклініку обласного онкодиспансеру відремонтували на Сумщині

ВС 23 июля 2020 в 16:00
Роботи тривали майже рік. На ремонт планували витратили майже 11 мільйонів гривень. Договір уклали на майже 9 млн.

У відремонтованому двоповерховому приміщенні на Троїцькій, 48 ще не приймають пацієнтів. Мають ще тиждень, щоб завезти меблі та наладнати апаратуру, передає Суспільне Суми

На першому поверсі облаштований спеціальний підйомник на чотири сходинки для людей, яким їх здолати складно або пересуваються на візку. На дверях, куди можуть заїхати візочки, спеціальні стрічки.

На другий поверх можна дістатися східцями, ліфта в приміщенні немає. Для слабозрячих на поручнях розміщені спеціальні наліпки з написами шрифтом Брайля.

"На першому поверсі із кабінетів у нас буде тільки ультразвукове дослідження і кабінет онкологічної комісії. На другому поверсі буде вестися повністю прийом, де сидітимуть лікарі. І допоміжні приміщення – то службові, то медсестринські, кабінет кардіограми. У кабінети завезена апаратура, завезені столи, деякі кушетки і ще на підвозі будуть стільці та деякі меблі", - розповіла старша медсестра онкополіклінічного відділення Юлія Яловець.

Аукціон провели влітку торік, договір уклали на майже 9 млн. Понад 6 млн мільйонів мали бути гроші із державного фонду регіонального розвитку. Решта – близько 3 млн - з обласного бюджету. Фактично, держава профінансувала об’єкт на близько 4 млн грн. І тиждень тому додатковою угодою зменшили вартість робіт до 6,5 млн грн.

Почали капітально ремонтувати приміщення у серпні 2019 року. Виконувало роботи підприємство "Сумбуд".

"Першочергово був просто ремонт. Коли ми прийшли сюди, то виникло питання капітального ремонту і перебудови всього приміщення. Був зроблений додатковий кошторис, і от сумарно, що залишилося по першому кошторису і другому у нас вийшло близько 2 мільйонів зекономити", - розповів керівник АТ "Сумбуд" Олександр Бритов.

На приміщення, що на Привокзальній, 31, де раніше була онкологічна поліклініка, вже мають плани, розповів в.о. директора Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Шевченко. Там буде відділення для стаціонарних хворих. "Ми хочемо створити на 40 ліжок сучасне хіміотерапевтичне відділення. Тому що ті умови наразі, яка є у нас, – це старий корпус, старі палати", - сказав Шевченко.

За документами, які опубліковані у системи публічних закупівель "Prozorro", на рахунок "Сумбуду" перевели за виконані роботи понад 10 млн. Останній платіж проведений тиждень тому. Зазначу, поліклініка онкодиспансеру розмістилась у колишній поліклініці обласної лікарні. Остання виїхала звідти у грудні 2017 рок.
 
53
Комментариев
0
Просмотров
2316
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.