Податковий аншлаг у Сумах (Фотофакт)

ВС 07 февраля 2018 в 16:59
У Сумській міській податковій інспекції — величезні черги та сувора тиснява
Наразі триває подання річної та квартальної звітності, яку треба встигнути здати до п'ятниці, 9 лютого. У Сумській міській податковій інспекції — величезні черги та сувора тиснява.

Знервовані підприємці зранку займають черги та вистоюють довгі години до віконця інспектора. Дві сумчанки, котрі принесли звіти у паперовому вигляді пояснюють, що намагалися упродовж двох днів 5 та 6 лютого надіслати його через електронний кабінет. На жаль, їх спіткала невдача — система “зависає”, тому сьогодні підприємиці будуть стояти цілий день у черзі.

В.о. начальника ДПІ у м. Сумах Валентина МЕЛІКОВА говорить, що у створенні величезних черг та ажіотажу навколо податкової звітності — винні самі підприємці.

— Проблема вирішується дуже просто — пояснює Валентина Миколаївна, — упродовж п'яти хвилин у приміщенні податкової на першому поверсі можна взяти ключ від електронного кабінету платника податку. Ця послуга надається безкоштовно. Скориставшись електронним ключем можна спокійно відправляти усі податкові звіти. У випадку, якщо система “зависає”, час відсилання фіксується, а звіт однак зараховується. Окрім того, є можливість звітувати поштою та деякі сумські підприємці чомусь обирають паперовий вигляд й створюють незручності собі, працівникам податкової інспекції.

За словами чиновниці, працівники відомства часто пропонують брати електронні ключі, але люди ігнорують й подібна критична ситуація повторюється із року в рік. Звітність приймається з 2 січня до 9 лютого та сумчани чомусь активізуються за тиждень до дедлайну.

Як повідомила Валентина Мелікова, на сьогодні левова частина підприємців відзвітувала — 28  тис., лишилося прийняти ще 4 тисячі.
 
 Олена ШЕВЧЕНКО
47
Комментариев
0
Просмотров
2185
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.