Дмитро Живицький: "Бездарне управління ліфтовим господарством — загроза життю сумчан"

Дайджест 15 июля 2020 в 13:08
Цього разу мова піде про ліфти у багатоквартирних будинках нашого міста. Живучи в Сумах та спілкуючись з мешканцями, можна констатувати, що ліфтове господарство знаходиться в жахливому стані та навіть загрожує нашому життю і здоров’ю! Недарма жителі міста обурені не тільки аварійним станом ліфтів, а й тим, що вони зовсім не працюють тижнями і навіть місяцями.

Чи не ризикують сумчани своїм життям, коли заходять у кабіну ліфта у своїх будинках? Відповіддю на це питання є трагічна подія, що сталася 2 січня 2019 року, коли у багатоповерхівці на Супруна, 32/1 ліфтом насмерть затисло двомісячну дитину у візочку. До сьогодні тягнеться суд у цій справі, а мер та всі горе-управлінці сумської міської влади, що відповідали за даний напрямок, продовжують працювати та не відсторонені від своїх обов’язків.

А ситуація у ліфтовому господарстві Сум тільки погіршується. Так, якщо в минулому році за весь рік було капітально відремонтовано лише 60 ліфтів, то цього року ще жодного ліфту не відремонтовано. Це при тому, що в місті близько 1,5 тисячі ліфтів!

Аварійні ліфти - це не просто статистика, а й реальна загроза нашому життю. На жаль, мер міста відкидає ідею повної заміни ліфтів, зосереджуючись виключно на капітальному ремонті старих, мотивуючи відсутністю коштів, "забуваючи" при цьому про десятки мільйонів гривень недоцільно та незрозуміло витрачених на стадіон "Авангард", "Романтику" та неякісну плитку з купою кримінальних справ. Непрацюючий ліфт – це не просто механізм, а відсутність можливості нормально користуватися своїм житлом пенсіонерам, людям з інвалідністю, молодим мамам.

Навіть асоціація ОСББ "Сумщина" піднімала питання про несправедливе та непрозоре розподілення бюджетного фінансування на капітальний ремонт ліфтів за програмою співфінансування 90/10.

Цією програмою мер обіцяв підтримку активним та організованим мешканцям, що мали зібрати 10 % від загальної вартості ремонту ліфту, а 90 % повинні бути оплачені з бюджету міста. Люди повірили обіцянкам, організувалися, зібрали свої 10 відсотків і подали заявки на 43 мільйони гривень. Міська ж влада виділила тільки 8,5 мільйонів гривень на капітальний ремонт ліфтів, що, по суті, означає про обман сподівань жителів міськими очільниками. А людей, що "кидають інших на гроші", називають шахраями.

Але далі відбуваються ще гірші речі! У порушення порядку, затвердженого сесією міської ради, чиновники включили в списки декілька багатоповерхівок без повного пакету документів, витіснивши з перших місць будинки, в яких у наявності він був і мешканці яких першими зібрали на ремонт своїх ліфтів більше 100 тисяч гривень, щоб взяти участь в даній програмі.

У кінці червня депутатська комісія з ЖКГ проігнорувала порушення конкурсної процедури на капітальний ремонт ліфтів, яку самі ж раніше і прийняли. Отак в Сумах у черговий раз було прийняте непрозоре рішення, так само як і конкурс на вивезення сміття. Мер поки не коментує даної проблеми, роблячи вигляд, що не помічає її.

Виникає питання: як сьогоднішня влада може надалі керувати містом, якщо порушує свої ж рішення та дурить своїх мешканців? Чи сьогоднішньому керівництву міста закон не писаний і вони живуть поза ним? На жаль, сьогоднішні місцеві обранці забули, що є представниками громади та відповідальні перед жителями Сум! Своїми діями вони порушують основний принцип діяльності будь-якої влади – принцип законності! А тому мають бути відстороненими від управлінням містом. У владі повинні бути чесні та професійні люди, що відновлять наше місто, потурбуються про безпеку та комфорт мешканців. Команда Дмитра Живицького складається саме з таких особистостей, що хочуть, знають як і зможуть оживити наше місто!

Бачите себе в команді змін? Долучайтеся! Ми відкриті до співпраці:

Електронна адреса: sumyteam@gmail.com.
Сторінка в соціальній мережі фейсбук: https://www.facebook.com/SumyTeam.
Читайте нас у телеграм каналі: t.me/Zhyvytskyy

ІД

0
Комментариев
0
Просмотров
1053
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.