Для сумських тролейбусів закуплять мобільну електропідстанцію

ВС 09 сентября 2021 в 11:11
Як розповів на нараді в сумській мерії начальник міськвідділу транспорту і зв’язку Серей Яковенко, підрозділ уже опрацював питання придбання модульної електропідстанції, внесені зміни до комплексної програми міського пасажирського транспорту. На сьогодні підготовлені всі необхідні документи, і на цьому тижні буде оголошено тендер на закупівлю пересувної підстанції.

Нагадаємо, про необхідність такої закупівлі заговорили в розрізі неприємної ситуації в обласному центрі, яка виникла ще на початку року. Тоді вийшла з ладу тягова підстанція №1 у сквері «Дружба», від якої заживлена тролея в центральній частині міста. У результаті виявилися знеструмленими пр. Шевченка та вул. Троїцька. Тролейбуси №3 і №4 змогли повернутися на свої маршрути тільки завдяки тому, що місто купило сучасний рогатий транспорт, який може працювати й автономно – як автобуси. Такі тролейбуси «знімають» роги на вул. Героїв Сумщини і далі рухаються як звичайний, а не електротранспорт.

Підстанція же № 1 дуже стара і вимагає повної заміни, а це недешево. Тому транспортники запропонували поки купити хоча б пересувну. Модульна мобільна підстанція монтується досить швидко і коштує близько 10 млн грн (таку цифру озвучували на початку року).
 
47
Комментариев
0
Просмотров
861
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.