З початку 2013 року на рахунки сумських підприємств вже відшкодовано 80 мільйонів гривень

ВС 21 марта 2013 в 11:00
Отримання бюджетного відшкодування у автоматичний спосіб, перш за все, залежить від самих платників податків. А саме, кожен суб’єкт господарювання має відповідати критеріям Податкового кодексу України, головними з яких є відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, наявність за місцезнаходженням, середній рівень заробітної плати на підприємстві у 2,5 рази перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність найманих працівників перевищує 20 осіб.
Приємно відзначити, що з року в рік частка автоматичного бюджетного відшкодування  суттєво зростає. Якщо за підсумками 2011 року на рахунки 9 сумських платників відшкодовано «автоматом» 371,1 млн. гривень, то впродовж 2012 ПДВ - автоматику отримали 13 підприємств у сумі 382 млн. гривень. З початку нинішнього року на рахунки 22 сумських підприємств вже відшкодовано 80 млн. гривень, у тому числі у режимі автомат 12 підприємств отримали 75,3 млн. гривень.
Нагадаємо, процес автоматичного відшкодування податку на додану вартість передбачає оперативне повернення коштів з державного бюджету сумлінним платникам податків – підприємствам реального сектору економіки. Запропонована система виключає людський вплив, є досить зручною як для суб’єктів господарювання, так і для держави.
0
Комментариев
0
Просмотров
1923
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.