В Угроїдах землекористувач «розвів» бюджети на 631,7 тис. грн

ВС 21 марта 2013 в 11:30
Це підтвердили держфінінспектори під час ревізії Угроїдської селищної ради
Під час ревізії бюджету Угроїдської селищної ради Краснопільського району за період з 01.03.2010 по 31.10.2012 фінінспекторами Держфінінспекції в Сумській області встановлено фінансових порушень загалом на 645 тис. грн, у тому числі виявлено факти недоотримання бюджетами коштів за оренду землі на 631,7 тис. гривень.
Зокрема, 318,4 тис. грн втрачено бюджетами (у тому числі, 304,2 тис. грн селищним бюджетом) внаслідок безоплатного користування земельними ділянками в межах населеного пункту під господарськими дворами. Земельними ділянками загальною площею 27,3 га користувалося ТОВ «УК.АЗ.-Дружба» з метою здійснення своєї виробничої діяльності, з яким не був укладений договір на оренду землі, та при відсутності розробленої технічної документації з землеустрою, для посвідчення його права на ці земельні ділянки. При цьому дозвіл на виготовлення технічної документації товариство отримало ще у жовтні 2009 року. 
Бюджетами також було втрачено 313,3 тис грн внаслідок сплати зазначеним суб’єктом господарювання за оренду інших земельних ділянок, по яких договірні відносини були оформлені, орендної плати за значно меншою ставкою в порівнянні з законодавчо визначеною платою не менше трикратного розміру земельного податку. Направлені цьому землекористувачу додаткова угода про внесення змін до договору оренди землі та нагадування щодо цього ним проігноровані. При цьому заходи щодо переукладення договорів чи внесення до них відповідних змін з метою приведення орендної плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства через судочинство не застосовувалися.
За результатами ревізії 2 посадові особи селищної ради притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 164-2 КУпАП за накладенням на них штрафів. Застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках установи та направлення попередження щодо неналежного виконання чинного бюджетного законодавства з вимогами щодо повного усунення виявлених порушень. Про результати ревізії проінформовано голову Краснопільської районної державної адміністрації. За направленими до правоохоронних органів матеріалами порушено кримінальну справу.
0
Комментариев
0
Просмотров
1030
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.