Податкові нюанси: Про сплату водного збору

ВС 30 января 2013 в 11:35
Державна податкова служба України своїм наказом від 21.12.2012 N 1180 затвердила Узагальнюючу податкову консультацію про застосування положень Податкового кодексу України в частині використання води юридичними особами, фізичними особами - підприємцями та платниками єдиного податку для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.       
В даній податковій консультації, зокрема, роз'яснено, що у разі використання водокористувачами обсягів води як для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, так і задоволення будь-яких інших потреб, такі водокористувачі сплачують збір за спеціальне використання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання.
Крім цього, зазначено, що починаючи з 1 липня 2012 року водокористувачі, визначені п. 323.2 ст. 323 Податкового кодексу, а саме: юридичні особи, фізичні особи - підприємці та платники єдиного податку, які використовують воду для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, не є платниками вищезгаданого збору, а отже можуть не подавати податкову звітність щодо збору починаючи з III кварталу 2012 року.
0
Комментариев
0
Просмотров
902
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.