Податкова консультація: Зарплата в «конверті» сьогодні – життя без впевненості завтра

ВС 14 мая 2013 в 14:00
Державна податкова інспекція у м. Сумах налаштована на активізацію роботи з метою подолання практики використання неформальних трудових відносин. Діяльність фахівців інспекції спрямована на легалізацію заробітної плати та трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками, аналізу її результатів, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг легальної зайнятості.
Основною організаційною формою виявлення прихованих трудових відносин є здійснення систематичних обстежень місць здійснення діяльності суб’єктів господарювання щодо наявності документів, підтверджуючих оформлення трудових відносин та офіційну виплату заробітної плати.
В ході проведення цілеспрямованих заходів тільки з початку звітного року виявлено 132 факти використання найманої праці без укладення трудових договорів.
В результаті проведеної роботи легалізовано трудові відносини 132 осіб, яким виплачено доходу у сумі 60 тис. грн.; сплачено до бюджету на користь місцевої громади близько 17 тис. грн.  податку на доходи фізичних осіб; залучено до державної реєстрації 284 громадянина.
Офіційно працевлаштовані наймані працівники тепер отримують заробітну плату та мають соціально-правовий захист.
0
Комментариев
0
Просмотров
720
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.