Податкова консультація: Як підписати податкову звітність у паперовому вигляді у разі тимчасової відсутності керівника або головного бухгалтера?

ВС 28 мая 2013 в 14:30
Прийшло літо – довгоочікувана пора відпусток. Кожен з нас заздалегідь планує власний відпочинок: поїздку на море або перехід по гірському перевалу… А тим часом чимало неочікуваних непорозумінь може виникнути під час відсутності керівника чи бухгалтера фірми.
Фахівці Державної податкової інспекції у м. Сумах інформують, що згідно положень Податкового кодексу України (ст.48.5), податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності до податкового органу. Якщо бухгалтерський облік здійснює безпосередньо керівник, то достатньо підпису лише керівника.
Саме підпис вищезазначених осіб підтверджує справжність документа податкової звітності. Як же діяти, якщо з об’єктивних причин (відпустка, відрядження, лікарняний тощо), відсутні особи, що мають право засвідчити податкову звітність?
Якщо установчими документами не передбачено покладання на іншу особу організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків на випадок відсутності керівника чи бухгалтера, то відповідним розпорядженням по підприємству має бути призначена особа, уповноважена на виконання таких функцій.
Тобто, підписати податкову декларацію, у разі відсутності керівника та головного бухгалтера з поважних причин, може інша особа, що уповноважена виконувати обов’язки керівників на час їх відсутності. При цьому разом з податковою декларацією надається наказ чи розпорядження на такі дії.
При цьому виникає головне питання, а чи не настав час надавати звітність у електронному вигляді? Адже це зручно, оперативно і надійно. І звітувати ви можете навіть з Багамських островів…
0
Комментариев
0
Просмотров
1200
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.