Податкова консультація: сумські підприємства отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі в сумі 187 млн. грн.

ВС 29 мая 2013 в 09:30
Сумлінні платники податків являються головними претендентами на отримання відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі.
З метою розширення кола бажаючих отримати бюджетне відшкодування в автоматичному режимі, фахівцями Міноходів проводиться значна робота щодо інформування платників податків про порядок автоматичного відшкодування ПДВ. Адже оперативне повернення коштів підприємствам реального сектору економіки є запорукою економічного розвитку бізнес-середовища.
Задля всебічної поінформованості  громадськості з цього питання, співробітниками Державної податкової інспекції в м. Суми проводиться широкомасштабна роз’яснювальна робота, головна ціль якої – довести до відома кожного заявника вимоги Податкового кодексу щодо автоматичного відшкодування ПДВ. Представники бізнесу, які підпадають під умови дії ст. 200 Податкового кодексу України, мають бути чітко обізнані у критеріях відбору та щиро зацікавлені у отриманні ПДВ у автоматичному режимі.
Як результат проведеної роботи: з початку року таким правом скористалися 13 сумських підприємств, які отримали ПДВ у автоматичному режимі - 187 млн. грн., що становить 69 % від загальної суми відшкодованого ПДВ на власні рахунки платників податків.
0
Комментариев
0
Просмотров
1165
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.