Податкова консультація: сумська митниця Міндоходів надає консультації

ВС 21 мая 2013 в 17:00
Підприємства та громадяни, які переміщують товари, транспортні засоби комерційного призначення через кордон або провадять діяльність, контролювання якої покладене на митницю Міндоходів, мають право звернутися до неї за консультацією.
Відповідно до ст. 21 Митного кодексу України такі консультації надаються на безоплатній основі та стосуються питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань митної справи.
Консультації надаються митницею за місцем розташування підприємств (за місцем проживання або тимчасового перебування громадян) або Головним управліням Міндоходів у Сумській області в усній, письмовій або, за бажанням зацікавленої особи, в електронній формі. Консультації надаються у строк, який не перевищує 30 календарних днів, наступних за днем отримання відповідного звернення.
Такі консультації мають індивідуальний характер і можуть використовуватися виключно особою, якій надано таку консультацію. Водночас надана консультація може бути оскаржена до органу вищого рівня або до суду як правовий акт індивідуальної дії, якщо вона, на думку зацікавленої особи, суперечить нормам чинного законодавства. Визнання судом такої консультації недійсною є підставою для надання нової консультації з урахуванням висновків суду.
0
Комментариев
0
Просмотров
1050
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.