Податкова консультація: сплачували за навчання – скористайтесь податковою знижкою

ВС 03 апреля 2013 в 17:00
Якщо у минулому році Ви сплачували за своє навчання в закладах середньої професійної або вищої освіти, або за навчання члена сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік або дружина, діти, батьки), то Ви маєте право на отримання податкової знижки.
Для цього необхідно до кінця 2013 року подати до Державної податкової інспекції за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та документи, що підтверджують суми сплачених коштів за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї І-го ступеня споріднення) тощо. Оригінали таких документів не надсилаються органу ДПС, але підлягають зберіганню платником податку протягом 1095 днів з дня подання декларації.
Важливо пам’ятати, що у випадку, коли до кінця податкового року, наступного за звітним, Ви не скористалися  податковою знижкою, то право на наступні податкові роки не переноситься.
0
Комментариев
0
Просмотров
899
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.