Податкова консультація: Працівники Міндоходів Сумщини включили в реєстр нових об’єктів права інтелектуальної власності 202 одиниці

ВС 24 мая 2013 в 14:00
–  Митний реєстр об'єктів права інтелектуальної власності України - це насамперед інформаційний ресурс, який ведеться митницями Міндоходів та слугує їм для реалізації захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення митного кордону товарів, – повідомляє Дмитро Афанасіаді, в.о. начальника Сумської митниці Міндоходів. – Особливо це стосується товарів, котрі порушують права власників зареєстрованих і запатентованих об'єктів інтелектуальної власності.
Реєстрація об'єктів права інтелектуальної власності у митному реєстрі проводиться на строк шість місяців або один рік. В реєстрі зазначаються відомості про зареєстрований товар, включаючи його графічне зображення. Таким чином, правовласник в змозі надати якомога більше інформації про товар, що містить об’єкт інтелектуальної власності, для того щоб при проведенні митного контролю легше було відрізнити контрафактну продукцію від оригінальної.
Протягом 2013 фахівцями Міндоходів Сумської області було направлено 33 таких повідомлення щодо включення до митного реєстру 202 об’єкти права інтелектуальної власності.
Слід зазначити, що реєстрація проводиться безкоштовно і не передбачає внесення грошової застави або гарантії банку.
На практиці ж фахівці митного контролю звіряють товари в митних деклараціях, на відповідність базам даних автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор-2006», тобто на предмет порушення прав інтелектуальної власності.
– Якщо ми виявляємо ознаки порушення прав інтелектуальної власності щодо товарів, пред'явлених до митного контролю та митного оформлення, їх митне оформлення призупиняється, а товари підлягають розміщенню на складі цього органу, – зазначає Дмитро Афанасіаді.
0
Комментариев
0
Просмотров
1612
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.