Податкова консультація: отримали рішення-повідомлення – своєчасно сплатіть земельний податок

ВС 28 мая 2013 в 11:00
Державна податкова інспекція у м. Сумах повідомляє, що відповідно до ст. 286.5 Податкового кодексу України фахівці податкового органу видають громадянам – платникам земельного податку до 1 липня поточного року податкове повідомлення – рішення із зазначенням нарахованої суми земельного податку.
Плата за землю фізичними особами здійснюється протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Фізичні особи у сільській місцевості земельний податок можуть сплатити через каси сільських рад за квитанцією про приймання податкових платежів.
Звертаємось до платників податків, будьте уважні, не ждіть останнього дня та сплатіть податок своєчасно і в повному обсязі!
Крім того нагадуємо, що у разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником – починаючи з місяця, в якому у нового власника виникло право власності.
У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року орган державної податкової служби надсилає податкове повідомлення – рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.
0
Комментариев
0
Просмотров
1182
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.