Податкова консультація: на Сумщині виявлено 6 випадків митного оформлення товарів з порушенням інтелектуальної власності

ВС 24 мая 2013 в 15:00
Про це повідомив в.о. начальника Сумської митниці Міндоходів Дмитро Афанасіаді.
– Якщо в минулому році виявлено лише 1 випадок митного оформлення товарів з порушенням інтелектуальної власності, то за 4 місяці цього року маємо вже 6 таких випадків, – говорить Дмитро Миколайович. – Це говорить про те, що працівники Міндоходів Сумщини стали більше приділяти уваги переміщенню через митний кордон України товарів з порушеннями охоронюваних законом прав інтелектуальної власності.
Три такі випадки порушень були виявлені фахівцями відділу організації митного контролю на митному посту «Конотоп», 2 випадки – під час огляду на митному пості «Велика Писарівка», а також на митному посту «Суми-Центральний».
За словами очільника Сумської митниці Міндоходів, проблеми інтелектуальної власності вийшли на перший план та стали вже не просто юридичними або комерційними питаннями. Внаслідок всеосяжної інтелектуалізації сучасної економіки вони дедалі більше стають політичною проблемою.
–  Але саме завдяки вдосконаленню процедур митного контролю за переміщенням через митний кордон України товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності та спроможність їх реалізації, надає змогу органам Міндоходів створювати якісну систему захисту прав інтелектуальної власності на кордоні, – говорить Дмитро Афанасіаді.
0
Комментариев
0
Просмотров
1213
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.