Податкова інформує: приватні підприємці-єдинники, вам необхідно подати до податкової інспекції 1-ДФ!

ВС 05 августа 2013 в 17:00
Головне управління Міндоходів у Сумській області нагадує приватним підприємцям – платникам єдиного податку про обов’язковість подання звітності 1-ДФ за 2 квартал. Звіт необхідно подати до 9 серпня 2013 року.
Так, у разі нарахування або виплати доходів платник єдиного податку повинен відобразити в податковому розрахунку ці доходи на користь всіх платників податків, в тому числі й підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність.
Відповідно до п. 297.3 ст. 297 ПКУ платник єдиного податку виконує функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь фізичної особи, яка перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.
При цьому, за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку накладається штраф на податкового агента у сумі 510 гривень.
Крім того, за неутримання або неперерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб при виплаті фізичній особі доходів, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян передбачена адміністративна відповідальність згідно з ст. 1634 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді попередження або накладання штрафу у розмірі від 2 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, при повторному порушенні протягом року - штраф у розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів громадян.
0
Комментариев
0
Просмотров
1983
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.